Kuntavaalit

Maaliskuu 2011: Huittisten uimahalliin tulossa pulpettikatto

Huittisten uimahallin peruskorjaus imee yli kaksinkertaisesti budjettiin varatun summan. Hallin peruskorjaukseen ja muuttamiseen liikuntaesteisille sopivaksi arvioitiin kuluvan 2,1 miljoonaa euroa. Tarkempi tutkimus ja urakkatarjoukset nostivat hinnan liki 4,3 miljoonaan euroon. Päälle on tulossa vielä vajaan 200 000 euron lasku pulpettikatosta.

Uimahallissa on nyt tasakatto. Tekninen johtaja Riku Siren on esittänyt katon pitämistä ennallaan: halli pysyisi aikakautensa näköisensä, pulpettikatto ei ole teknisesti parempi ja tasakatto olisi 175 000 euroa halvempi.

– Tasakatto ei todellisuudessa ole tasakatto, jonka päällä lilluu vesi vaan siinä on pieniä harjoja, jotka ohjaavat veden poistoaukkoihin. Täällä ei koskaan ole ollut ongelmia katon kanssa.

Tekninen lautakunta päätyi Raimo Ali-Raatikaisen (kok) esityksestä pulpettikaton taakse.

– Lähistön muissa rakennuksissa, Kaarirannassa ja kirjastossa, on pulpettikatto ja sama poltettu tiili, mikä on uimahalliin tulossa. Pulpettikatto pitää vettä paremmin, sanoohan sen maalaisjärkikin. Eikä hinnannousukaan pidä paikkaansa. Vaatii se tasakattokin parannuksia, Ali-Raatikainen sanoo.

Lopullisesti asian päättää valtuusto. Samalla se päättää, toteutetaanko korjaus kasvaneista kuluista huolimatta.

– Meillä on vain kolme vaihtoehtoa. Korjata nyt halli esteettömäksi ja saada siihen valtionosuus, tehdä vain se 2,7 miljoonan euron korjaus ilman valtionosuutta tai jättää korjaamatta ja sulkea koko halli noin viiden vuoden päästä, kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa sanoo.

Julkaistu Turun Sanomissa 7.3.2011