Kuntavaalit

Kesäkuu 2010: Huittinen löysi kumppanin meijerin kehittäjäksi

Huittinen on vuosien etsimisen jälkeen löytänyt yhteistyökumppanin kulttuurihistoriallisesti arvokkaan meijerin kunnostamiseen. Raumalainen hoivapalveluja tarjoava Wiktio Oy on ryhtynyt etsimään rakennukseen uusia toimintoja, remontille rahoitusta ja miettimään tiloille kunnostussuunnitelmaa.

Jos kaikki sujuu onnekkaasti, talo on Huittisten elinkeinojohtajan Eila Törmän mukaan uudessa käytössään vuonna 2012.

– Suunnittelu on määrä saada valmiiksi marraskuun loppuun mennessä. Kaupungin rahoilla kunnostusta ei tehdä vaan nyt tärkeintä on löytää yhteistyökumppaneita ja rahoittajia, Törmä sanoo.

Liki 2 500 neliömetrin laajuinen meijerirakennus on huonossa kunnossa ja vaatii perusteellisen remontin. Sekä meijeri että sen etupihalla sijaitseva puinen Munala ovat suojeltuja rakennuksia. Törmän mukaan korjaustöissä talo palautetaan arvoonsa, esimerkiksi 1923 rakennetun meijerin edustalla oleva, jälkikäteen rakennettu lastauslaituri puretaan pois.

– Meijeriin voisi tulla esimerkiksi korkeatasoisia senioriasuntoja, niihin liittyviä palveluja kuten kampaamo- ja hyvinvointiyrityksiä, ravintola ja pienhotelli. Kulttuuritoimintojakin talossa voisi olla, mutta pelkän kulttuurikeskuksen luomiseen kaupungilla ei ole varaa, Törmä sanoo.

Julkaistu Turun Sanomissa 2.6.2010