Paikalliset

Intian talousalueen vetovoima esillä India calling -tapahtumassa

Euroopan talousmyllerrys saa suomalaisyritykset katsomaan rohkeammin myös kehittyvien maiden markkinamahdollisuuksia. Yksi kasvualue on Intia, jonka potentiaali on herättänyt kiinnostusta laajasti Turun seudun yrityksissä. Infrastruktuuri, puhdas vesi, energia, ympäristö, terveydenhuolto sekä koulutus ovat esimerkkejä suurista haasteista, joihin Intia etsii koko ajan uusia ratkaisuja myös ulkomaalaisilta toimijoilta.

Intian tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista kerrotaan Turussa ”India calling, Intia kutsuu” -tapahtumassa torstaina 30. elokuuta Alvarium Auditoriossa klo 9–13.

– Intia on hyvä mutta samalla haastava toimintaympäristö. Tänne suuntaavien yritysten on kyettävä selviämään epävarmuudesta, joita esimerkiksi byrokratia, tulliasiat sekä pankkimaailma välillä aiheuttavat, yrityksen toimitusjohtaja Heikki Ajanko toteaa.

– Intiassa tarvitaan pitkän aikavälin kehitystyötä niin palvelusektorilla kuin teollisuustuotannossa. Näiden toteuttamiseksi maan käynnistämät investoinnit luovat uskottavuutta niin intialaisten kuin ulkomaisten sijoittajien ja yritysten silmissä. Edelleen kasvava Intian talous luo suomalaisyrityksille lukuisilla toimialoilla runsaasti aitoja bisnesmahdollisuuksia, muistuttaa Finpron Intian vientikeskuksen päällikkö Leena Österberg.

TS