Kuntavaalit

Helmikuu 2010: Säkylä etsii miljoonan euron säästökohteita

Säkylä aloittaa säästökuurin, jonka keinovalikoimasta ei suljeta pois henkilöstön määrän vähentämistäkään. Tavoitteena on tehdä kevään aikana säästöpäätökset, jotka supistavat kunnan toimintamenoja pysyvästi miljoonalla eurolla vuodessa.

– Tulot eivät kata menoja. Menot on saatava supistumaan, kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Nummela (sd) tiivistää

Miljoonan leikkauksilla lasketaan saavutettavan ”kohtuullinen tasapaino”.

Säästöjen valmistelun viranhaltijoiden tehtäväksi antanut kunnanhallitus katsoo, että henkilöstön määrän vähentäminen on mahdollista rakenteellisin ratkaisuin.

Muiksi talouden tasapainotuskeinoiksi kunnanhallitus on listannut taksojen ja maksujen korottamisen, palvelujen sopeuttamisen käytettävissä olevaan tulorahoitukseen sekä investointien leikkaamisen.

Terveyskeskuksen saneerauksen kolmas vaihe ja koulukeskuksen saneeraus ovat kuitenkin investointikohteita, joista poliitikot aikovat pitää kiinni.

– Palveluvarustusta joudutaan muokkaamaan, mutta palvelut eivät romahda. Jos palvelutaso pudotetaan nykyiseltä 10+:n tasolta 9+:aan, ei se ole silloinkaan huono, kunnanjohtaja Teijo Mäenpää miettii tilannetta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Talouden tasapainotuslistoja on teetetty Säkylän viranhaltijoilla ennenkin. Poliittinen tahto ei kuitenkaan ole venynyt lopullisiin ratkaisuihin asti.

Nyt vakuutetaan, että päätöksentekokykyä löytyy.

Esimerkkejä mahdollisista säästökohteista ei vielä heru, mutta kouluverkosto kuuluu varmasti tarkasteltaviin kohteisiin, samaten kunnan laitosten keittiöt.

Säkylän viime vuoden tulos uhkaa jäädä yli 1,3 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Tämän jälkeen kunnan taseessa on kolmen miljoonan alijäämä, joka lain mukaan pitää pystyä kattamaan kolmen tai neljän vuoden jaksolla.

Julkaistu Turun Sanomissa 5.2.2010