Kuntavaalit

Joulukuu 2009: Koulukeskuksen remontti hallitsee Säkylän viimeistä

Koulukeskuksen peruskorjaus hallitsee Säkylän viimeistä itsenäistä talousarviosta. Reilun kahdeksan miljoonan euron peruskorjausurakkaa on valmisteltu kymmenisen vuotta ja sen toteuttaminen ehdittiin päättää hyvissä ajoin ennen Euran ja Köyliön kanssa synnytettyä kuntaliitospäätöstä.

Puolitoistavuotinen urakka saadaan alkuun Säkylän aikana ja päätetään uuden Euran ensimmäisenä vuotena. Kesälomien alussa alkava peruskorjaustyö napsaisee ensi vuonna reilut kaksi miljoonaa euroa. Valtionosuutta peruskorjaukseen odotetaan saatavan miljoona euroa.

Peruskorjaus on nimensä mukaisesti korjausta, laajennusta ei ole suunnitteilla. Suurin muutos on piha-alueen muokkaaminen lähiliikuntapaikaksi, joka on kouluaikojen ulkopuolella kaikkien käytettävissä.

– Koulukeskuksen jälkeen investointitarpeet kohdistuvat arkipäivän infraan: vesi-, viemäri- ja tieverkkoon. Kunnanvirasto on hyvässä kunnossa, terveyskeskuksen viimeinen peruskorjausvaihe saadaan valmiiksi, liikuntapaikoilla ei ole tiedossa jättisaneeraustarvetta, pienemmät koulut ovat kunnossa, kunnanjohtaja Teijo Mäenpää luettelee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Säkylän ensi vuoden talousarvioesitys painuu 700 000 euroa miinuksen puolelle. Suunta ei ole Mäenpään eikä kunnanhallituksen mieleen, mutta sen kursiminen kasaan oli taantuma-aikana mahdoton. Se olisi vaatinut esimerkiksi veroprosentin nostoa vielä lähes prosentilla tai koko henkilöstön lomauttamista kuukaudeksi. Säkylä valitsi palvelujen säilyttämisen nykytasolla.

– Henkilöstö ei ole rasite vaan se voimavara, millä me palvelut tuotamme. Talouden tasapainottamista ei yritetä repiä henkilöstöstä, Mäenpää sanoo ja nimeää ensimmäisen talousarvionsa palveluja turvaavaksi budjetiksi.

Mäenpään mukaan suurien rakenteellisten muutosten tekeminen säästöjen saavuttamiseksi ei ole yhden vuoden aikajänteellä järkevää. Uudessa Eurassa sen sijaan on etsittävä tehokkaampia keinoja järjestää palveluja.

Julkaistu Turun Sanomissa 2.12.2009