Kuntavaalit

Joulukuu 2009: Pöytyällä alkaa rankka talouden tasapainotus

Pöytyällä on vastassaan karvas säästökuuri, sillä vastikään hyväksytty ensi vuoden talousarvio osoittaa yli 2,3 miljoonan euron alijäämää. Kunnanhallitus asettikin maanantaina seitsenhenkisen toimikunnan, jonka tehtävänä on laatia esitys kunnan talouspoliittiseksi ohjelmaksi sekä talouden tasapainottamiseen tähtäävistä toimista.

Kunnanjohtaja Kari Jokelan näkemyksen mukaan vielä ensi vuoden alijäämä on katettavissa, mutta seuraavina vuosina siihen ei pystytä ilman laajoja tulojen ja menojen rukkauksia. Jokela korostaa tämän tarkoittavan kaikkien kunnan toimintojen läpikäymistä tehokkuuden parantamiseksi ja säästöjen löytymiseksi.

Pöytyän ensi vuoden käyttötalousmenot nousevat yli 49 miljoonan euron. Tasapainotustarve nousee lähelle kolmea miljoonaa.

Luottamushenkilöistä koostuvan tasapainotustoimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin Juha Saura (kok). Muut jäsenet ovat keskustan Hilkka Lindgren, Marianne Raiko ja Veikko Niittymaa (varapuheenjohtaja), kokoomuksen Pirjo Reide, sosiaalidemokraattien Tapio Rastas ja vasemmistoliiton Mirjami Flemmich. Toimikunnan esittelijänä toimii kunnanjohtaja.

Julkaistu Turun Sanomissa 16.12.2009