Uutiset

Poliisin tulitus aiheutti New Yorkin haavoittumiset

Yhdysvalloissa New Yorkissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut aamuruuhkan aikaan tapahtuneessa ammuskelussa.
Yhdysvalloissa New Yorkissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut aamuruuhkan aikaan tapahtuneessa ammuskelussa.

Yhdysvalloissa pestiin lauantaina New Yorkin edellispäiväisen ampumisen jälkipyykkiä. Uutiskanava CNN kertoi poliisipäällikkö Raymond Kellyn myöntäneen, että kaikki yhdeksän haavoittunutta saivat vammansa poliisin tulituksesta.

Vammat aiheutuivat poliisin luodista, kimmokkeesta tai ammunnan aikana lentäneestä sirpaleesta.

Perjantain tapahtumat saivat alkunsa, kun viime vuonna potkut saanut työntekijä ampui entisen työnantajansa. Yhtiön toimisto sijaitsee Empire State Buildingissa, ja pilvenpiirtäjän edustalla oli ammuskelun alkaessa runsaasti turisteja.

Paikalla oli tiettävästi kaksi poliisia, ja he ampuivat yhteensä 16 kertaa. Ampuja kuoli poliisin luoteihin.

Poliisin mukaan Jeffrey Johnson ampui uhriinsa viisi luotia .45 kaliiberin käsiaseestaan. Lauantaina ei vielä ollut tiedossa, laukaisiko hän asettaan kertaakaan sen jälkeen, kun oli surmannut uhrinsa.

Yhdysvalloissa selvitetään nyt sitä, toimivatko poliisit ohjesäännön mukaan.

Ammuskelussa haavoittuneet vietiin perjantaina sairaalaan, mutta kuusi heistä oli jo lauantaihin mennessä kotiutettu. Myöskään kolmella hoitoon jääneellä ei ole vakavia vammoja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Se oli aivan mieletöntä, olin erittäin peloissani. Luoti meni oikean käteni läpi, kuvasi läheltä piti -tilannettaan yksi uhreista, 23-vuotias Robert Asika paikalla olleille toimittajille.

– Minulla oli todella, todella hyvä tuuri, hän huokasi käsi kantositeessä.

Tiedotusvälineissä kerrottiin, että ampuja oli hyvin lähellä poliiseja eikä heillä ollut mahdollisuutta hakeutua suojaan. Niinpä he ryhtyivät tulittamaan välittömästi.

ABC-uutisten mukaan on myös mahdollista, että ampuja yritti ampua poliiseja kohti, mutta hänen aseensa meni jumiin.

Johnson oli 58-vuotias, ja hän oli työskennellyt Empire State Buildingissa sijaitsevassa yrityksessä. Hänen uhrinsa oli yksi yrityksen johtajista. Miehet olivat tiettävästi olleet riidoissa pitkään ja nostaneet toisiaan vastaan häirintäsyytteitä.

Johnson oli ostanut aseen laillisesti Floridasta, mutta hänellä ei ollut siihen kantolupaa New Yorkissa.

TS–STT

CNN:n uutinen

Tutkijat poimivat ampujan jälkeensä jättämän aseen ja mustan laukun New Yorkissa 24. elokuuta 2012. Lehtikuva/ MEHDI TAAMALLAH
Tutkijat poimivat ampujan jälkeensä jättämän aseen ja mustan laukun New Yorkissa 24. elokuuta 2012. Lehtikuva/ MEHDI TAAMALLAH