Uutiset

Poliisi valvoi nuorten päihteidenkäyttöä koulujen alkaessa

 Poliisi valvoi nuorten pihteidenkäyttöä koulunalku-viikonloppuina. TS/Riitta Salmi
Poliisi valvoi nuorten pihteidenkäyttöä koulunalku-viikonloppuina. TS/Riitta Salmi

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulujen alkamista edeltävänä ja sitä seuraavana viikonloppuna elokuussa eri puolilla Suomea.

Viikonloppujen aikana poliisi joutui puuttumaan lähes 650 lapsen ja nuoren alkoholin ja huumausaineiden nauttimiseen ja hallussapitoon. Valtaosaviikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15–17 -vuotiaita, mutta joukossa oli 43 alle 15-vuotiasta.

Elokuun nuorisovalvontaviikonlopuilla tuli ilmi myös 45 huumausaineisiin liittyvää rikosta, joista valtaosa oli kannabiksen käyttörikoksia. Edellisessä valvonnassa alkukesästä kirjattiin 19 huumerikosta yhden viikonlopun aikana.

Poliisi hävitti noin 1 100 litraa erilaisia alkoholijuomia. Nuorten hallussa oli tavallisimmin mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä.

Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin hieman alle sata litraa.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä yhteensä 479 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lisäksi poliisi teki lähes 500 lastensuojeluilmoitusta sosiaaliviranomaisille.

– Kahteen edelliseen vastaavaan valvontaviikkoon verrattuna tämän vuoden tulokset ovat hieman lohdullisemmat lukuun ottamatta huumausainerikoksia. Nyt niiden määrä oli huomattavasti kasvanut, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta toteaa.

TS