New York Times ihmettelee: Miksei Lennu ole osallistunut Niinistön vaalikampanjaan?

"Suomen ensimmäinen koira Lennu, ruttukuonoinen bostoninterrieri roikkuvan kielensä kanssa, on todellinen julkkis".

Heikki Saukkomaa
Lennu-koira vei mediahuomion kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puolisonsa Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä.
Lennu-koira vei mediahuomion kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puolisonsa Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä.

Missä luuraa Sauli Niinistön Lennu-koira? ihmettelee yhdysvaltalaislehti New York Times tänään julkaisemassaan Suomen presidentinvaaleista kertovassa artikkelissa.

Jutussa kerrotaan muun muassa Lennun esiintymisestä tilaisuudessa, jossa Niinistö ja Jenni Haukio ottivat vastaan perinteisiä joulutervehdyksiä vuonna 2016. Tilaisuudessa Lennu varasti huomion, ja sen pelehtimisestä napatut kuvat levisivät maailmanlaajuisesti.

Lennulla oli New York Timesin mukaan unohtumaton ensimmäinen kausi. Toisin kuin varovaiseksi kuvattu isäntänsä, Lennu kerää helposti huomion itseensä, lehti kirjoittaa.

– Suomen ensimmäinen koira Lennu, ruttukuonoinen bostoninterrieri roikkuvan kielensä kanssa, on todellinen julkkis, lehdessä lukee.

New York Timesin mukaan siinä missä Niinistön tviitit keräävät muutaman tusinan uudelleentviittauksia, kuva irvistävästä Lennusta joulutilaisuudessa jaettiin yli 50 000 kertaa ja se keräsi lähes 150 000 tykkäystä.

– Koiransa suosiosta huolimatta presidentti on kieltäytynyt ottamasta Lennua mukaan vaalikampanjaansa.

Lehti arvelee, että Lennu saattaa olla sairas. Sen mukaan joulukuun itsenäisyyspäivätilaisuuksissa oli mukana myös Lennun eläinlääkäri ja Niinistö kertoi, että Lennulla oli "koiraflunssa".

– Kuitenkin presidentti sanoi myöhemmin Lennun tervehtyneen ja lisäsi, että hänen 7-vuotias koiransa pitää vaalilomaa.