Paikalliset

Suuri loisopin kongressi Turkuun vuonna 2016

Turussa järjestetään vuonna 2016 suuri loisopin kongressi. Järjestyksessään 12 loisaiheisen kongressin järjestäjä on Euroopan Parasitologien liitto ja kongressia isännöi vuonna 2016 pohjoismaisbalttilainen parasitologiseura. Kokouksen aihealue on parasitologia eli loisoppi.

Aiemmissa kongresseissa on ollut 1 000–5 000 osanottajaa. Neljän vuoden välein järjestettävän kongressin järjestelytoimikuntaa johtaa tällä kertaa tutkimusprofessori Antti Oksanen Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta kertoo, että tarkoituksena on, että kaikki parasitologit, niin biologit, lääkärit kuin eläinlääkäritkin, kokevat kokouksen omakseen. Vaikka yhtenä pääteemana on pohjoinen ja arktinen parasitologia, tavoitteena on saada parasitologit kaikkialta maailmasta, myös tropiikista, Turkuun.

Turku Touringin kongressiyksikkö tuki tutkimusprofessori Oksasta ja työryhmää kongressin hakuprosessissa. Kongressipäällikkö Sari Ruusumo iloitsee kongressin voittamisesta ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin ja Turkuun.

– Logomo on tuonut upeaa nostetta kongressikaupunki Turun markkinointiin ja tiedemiehet ovat innoissaan uuden tapahtumien talon monipuolisesta tekniikasta. Turussa järjestettiin vuonna 2011 yhteensä 68 kansainvälistä kongressia. Turku on Suomen toiseksi suosituin kongressikaupunki heti Helsingin jälkeen ja myös tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta.

12th European Multicolloquium of Parasitology -kongressi eli EMOP XII järjestetään Logomossa Turussa 20.–24. heinäkuuta 2016.

TS