Turun seudulle uusi makeistehdas
Kaarinassa aloittaa syys–lokakuun aikana toimintansa uusi makeistehdas. Sen perustajat ovat entiset Leafin tehtaan työntekijät Tommi Heikkonen ja Timo Linte. Auran tehtaan lopettamispäätös ei miehiä lamauttanut vaan he päättivät jatkaa karamellien parissa itsenäisesti.
Makeistehtaalle löytyi paikka Piikkiöstä, entisistä Aschanin leipomon tiloista. Karkkimaailma-niminen yritys tuottaa alkuvaiheessa hedelmä- ja salmiakkimakeisia irtomyyntiin noin 450 000 kiloa vuodessa.
– Tarkoituksemme on laajentaa Suomen markkinoilta myös muualle Pohjoismaihin, miehet kertovat.
Suomalaiset syövät keskimäärin noin 14 kiloa makeisia vuodessa. Vaikka karamellihyllyt pursuavat vaihtoehtoja, uskovat uudet yrittäjät parin prosentin markkinarakoon.
– Suomalaiset suosivat korkealaatuisia kotimaisia tuotteita ja me olemme jo oppineet tuntemaan suomalaisten maun. Meillä on yhteensä yli 40 vuoden kokemus tältä alalta ja halusimme, että osaamisemme myös jää Turun seudulle, Heikkonen toteaa.
Karkkimaailma-niminen yritys työllistää kymmenisen ihmistä, joiden joukossa tullaan varmastikin näkemään lisää entisiä leafiläisiä.
TS
LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA