Uutiset

NYT: Venäjään kytköksissä olevat poliittiset Facebook-päivitykset tavoittivat 126 miljoonaa amerikkalaista

Venäläisten toimijoiden kiistanalaiset Facebookissa julkaistut päivitykset tavoittivat 126 miljoonaa amerikkalaista Facebookin käyttäjää, uutisoi New York Times. Lehden hallussa olevan dokumentin mukaan venäläistoimijat latasivat Youtubeen myös yli tuhat videota.

Levitetyillä viesteillä pyrittiin lisäämään vastakkainasettelua Yhdysvalloissa.

Youtuben ja Facebookin yksityiskohtainen tiedonanto lähetettiin Yhdysvaltojen kongressille maanantaina. Yhdysvaltain kongressi järjestää tällä viikolla kuulemisia siitä, miten kolmannet osapuolet vaikuttivat miljooniin amerikkalaisiin sosiaalisessa mediassa ja muilla verkkoalustoilla ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt annetusta tiedonannosta selviää, että Venäjän vaikutusyritykset ovat olleet paljon laajempia kuin aiemmin on tiedetty.

Facebook kertoo lisäksi poistaneensa omistamastaan Instagramista yli 170 tiliä. Tileillä oli 120 000 julkaisua, joissa oli Venäjään linkittyvää sisältöä.

Facebookin edustajan Colin Stretchin mukaan Venäjään yhdistyvissä sisällöissä yritettiin lisätä vastakkainasettelua. Hän kuvaili viestejä hyvin häiritseviksi. Stretchin mukaan sisällöissä keskityttiin rotuun, uskontoon, aselakeihin, homojen ja transsukupuolisten asioihin.

Facebook pyrkii tulevaisuudessa siihen, ettei vastaavaa tapahtuisi.

Yhtiö kuitenkin huomauttaa, että Venäjään kytkeytyvät sisällöt ovat hyvin pienessä osassa Facebookin fiidissä. Vuosien 2015 ja 2017 välillä ihmiset näkivät Yhdysvalloissa yli 11 triljoonaa erilaista Facebook-julkaisua.