Paikalliset

Modernia katuruokaa

RIITTA SALMI
Storage haluaa nostaa uuninperunan uuteen suosioon. – Maun lisäksi annosten ulkonäkö on meille iso juttu. Ensivaikutelma on ruoassakin tärkeä, keittiömestari Mikko Rannikko toteaa.
Storage haluaa nostaa uuninperunan uuteen suosioon. – Maun lisäksi annosten ulkonäkö on meille iso juttu. Ensivaikutelma on ruoassakin tärkeä, keittiömestari Mikko Rannikko toteaa.

Heinäkuun alusta auki ollut ravintola Storage tarjoilee lounasta tiistaista perjantaihin. Storagen a la carte -listalla löytyy hieman erikoisempia annoksia, kuten metsäsienipuuroa, ruispitaa ja hirvikebabia sekä friteerattua kukkakaalia ja karhunlaukkadippiä.

– Ruoka on street food -henkistä, jossa on vaikutteita ympäri maailmaa, mutta runsaasti pohjoismaisia makuja, keittiömestari ja ravintolan osakas Mikko Rannikko kuvailee.

Ruoissa suositaan paikallisia raaka-aineita. Rannikko kertoo, että esimerkiksi sienipuuron sieniä saadaan Liedosta ja Nousiaisista.

– Säilömme paljon itse raaka-aineita muun maussa pikkelöimällä, Rannikko sanoo.

Ravintolalla on kahden vuoden vuokrasopimus, joten kyseessä on pidempiaikainen pop up.

– Idea tämäntyyppisestä ravintolasta on muhinut mielessä jo useamman vuoden. Nyt tilaisuus tuli sopivasti ja löytyi hyvä paikka. Meillä on mahtava porukka kasassa, ja projektiluonteisuus tekee tästä entistä hauskempaa, Rannikko kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintola avautui kesällä Turun hurjan ravintolabuumin aikoihin.

"Teemme ruokaa omalla tyylillä, pilke silmäkulmassa ja tuomme annoksiin meidän omia juttuja."

– Asiakkaita on riittänyt, joten konsepti on ollut tervetullut. Vielä on aikaista sanoa täysin varmasti suljemmeko ravintolan keväällä 2019 vai pohdimmeko jatkoa. Toisaalta ideoita riittää jo muunkinlaisiin ravintoloihin, Rannikko kertoo.

Storagen seinillä on grafiitteja ja sisustuksessa on kierrätyshuonekaluja.

– Olemme haalineet sisustusta muun muassa hotelleista ja penkit ovat vanhasta koulusta. Saimme tänne särmää ja urbaania olemusta, Mikko Rannikko toteaa.

Myös lounaslista jatkaa samaa kekseliästä linjaa a la carte -listan kanssa.

– Teemme ruokaa omalla tyylillä, pilke silmäkulmassa ja tuomme annoksiin meidän omia juttuja. Savustamme paljon, esimerkiksi savustettu creme freche on mielenkiintoista. Haluamme, että maut ovat intensiivisiä, Rannikko sanoo.

Lounaalla on päivittäin kaksi eri annosvaihtoehtoa sekä uuniperuna on saatavilla kahdella eri täytteellä – liha- ja kasvivaihtoehdolla.

– Haluamme tuoda uuniperunan takaisin. Se on aliarvostettu ruoka ja niistä saa tosi herkullisia. Vuoden lopussa aiomme olla kaupungin kovin uuniperunapaikka, Rannikko naurahtaa.

Viereisen pöydän kahdeksanhenkisestä pöytäseurueesta kaikki tilaavat lounaaksi uuniperunan, joten hyvin näyttää uuniperunalla menevän.

Testipäivänä lounasvaihtoehtoina oli yrttikuorrutettua karitsanpotkaa ja mantelimuusia sekä haukiwallenberg, piparjuuriherneitä ja perunapyrettä. Uuniperunoiden täytteet olivat aurajuustoa ja grillattua kanaa tai kukkakaalia ja västerbottenjuustoa.

Lounasannosta odotellessa pöytään tuodaan juurileipää, pieni vihreä salaatti sekä sitruunalla maustettu palsternakkakeittoa pienessä kupissa. Lounasaikaan pöytiintarjoilu on pientä arjen luksusta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Periaatteessa saa siis samat jutut kuin buffetpöydästä, mutta kaikki tuodaan pöytiin. Pöydästä täytyy nousta ainoastaan hakemaan kahvi, Rannikko sanoo.

Annosta odotellessa leipä ja salaatti maistuvat ja palsternakkakeitto on ihanan samettista. Lounaaksi valikoitui yrttikuorrutettua karitsanpotkaa ja mantelimuusia. Annos on todella kaunis ja runsaan kokoinen.

– Emme pelkää käyttää luita, sillä liha on parhaimmillaan luun lähellä, Rannikko toteaa.

Pitkään haudutettu karitsa on suussa sulavan pehmeää ja maukasta, yrttikuorrute sopii lihaan hyvin. Paahdetut mantelit tuovat muusiin tekstuuria.

Pääsen myös maistelemaan haukiwallenbergia, joka osoittautuu sekin todella maukkaaksi. Annoksen seassa on ravintolan itse tekemää pekonia. Uuniperunan maistaminen on jätettävä ensi kertaan.

Jälkiruoaksi lounaslistalla oli suklaa-suolakaramellikakkua ja mascarponea. Suklainen annos on upean näköinen ja maku ihana. Tosin tuhti kakku oli ehkä hieman liikaa täyttävän lounaan kylkeen.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Storage

Osoite: Aurakatu 5, Turku

Lounas: ma–pe klo 11–14

Hinta: Vaihtuvat annokset 12,90 euroa / 11,90 euroa. Uuniperunat 9,90 euroa. Jälkiruoka 3,90 euroa

Lounaslista löytyy osoitteesta www.ravintolastorage.fi

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
ruusunen
legendaarista
Toivottavasti listalle tulee myös uuniperuna mattivanhasen tapaan
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.