Modernia katuruokaa
Heinäkuun alusta auki ollut ravintola Storage tarjoilee lounasta tiistaista perjantaihin. Storagen a la carte -listalla löytyy hieman erikoisempia annoksia, kuten metsäsienipuuroa, ruispitaa ja hirvikebabia sekä friteerattua kukkakaalia ja karhunlaukkadippiä.
– Ruoka on street food -henkistä, jossa on vaikutteita ympäri maailmaa, mutta runsaasti pohjoismaisia makuja, keittiömestari ja ravintolan osakas Mikko Rannikko kuvailee.
Ruoissa suositaan paikallisia raaka-aineita. Rannikko kertoo, että esimerkiksi sienipuuron sieniä saadaan Liedosta ja Nousiaisista.
– Säilömme paljon itse raaka-aineita muun maussa pikkelöimällä, Rannikko sanoo.
Ravintolalla on kahden vuoden vuokrasopimus, joten kyseessä on pidempiaikainen pop up.
– Idea tämäntyyppisestä ravintolasta on muhinut mielessä jo useamman vuoden. Nyt tilaisuus tuli sopivasti ja löytyi hyvä paikka. Meillä on mahtava porukka kasassa, ja projektiluonteisuus tekee tästä entistä hauskempaa, Rannikko kertoo.
Ravintola avautui kesällä Turun hurjan ravintolabuumin aikoihin.
"Teemme ruokaa omalla tyylillä, pilke silmäkulmassa ja tuomme annoksiin meidän omia juttuja."
– Asiakkaita on riittänyt, joten konsepti on ollut tervetullut. Vielä on aikaista sanoa täysin varmasti suljemmeko ravintolan keväällä 2019 vai pohdimmeko jatkoa. Toisaalta ideoita riittää jo muunkinlaisiin ravintoloihin, Rannikko kertoo.
Storagen seinillä on grafiitteja ja sisustuksessa on kierrätyshuonekaluja.
– Olemme haalineet sisustusta muun muassa hotelleista ja penkit ovat vanhasta koulusta. Saimme tänne särmää ja urbaania olemusta, Mikko Rannikko toteaa.
Myös lounaslista jatkaa samaa kekseliästä linjaa a la carte -listan kanssa.
– Teemme ruokaa omalla tyylillä, pilke silmäkulmassa ja tuomme annoksiin meidän omia juttuja. Savustamme paljon, esimerkiksi savustettu creme freche on mielenkiintoista. Haluamme, että maut ovat intensiivisiä, Rannikko sanoo.
Lounaalla on päivittäin kaksi eri annosvaihtoehtoa sekä uuniperuna on saatavilla kahdella eri täytteellä – liha- ja kasvivaihtoehdolla.
– Haluamme tuoda uuniperunan takaisin. Se on aliarvostettu ruoka ja niistä saa tosi herkullisia. Vuoden lopussa aiomme olla kaupungin kovin uuniperunapaikka, Rannikko naurahtaa.
Viereisen pöydän kahdeksanhenkisestä pöytäseurueesta kaikki tilaavat lounaaksi uuniperunan, joten hyvin näyttää uuniperunalla menevän.
Testipäivänä lounasvaihtoehtoina oli yrttikuorrutettua karitsanpotkaa ja mantelimuusia sekä haukiwallenberg, piparjuuriherneitä ja perunapyrettä. Uuniperunoiden täytteet olivat aurajuustoa ja grillattua kanaa tai kukkakaalia ja västerbottenjuustoa.
Lounasannosta odotellessa pöytään tuodaan juurileipää, pieni vihreä salaatti sekä sitruunalla maustettu palsternakkakeittoa pienessä kupissa. Lounasaikaan pöytiintarjoilu on pientä arjen luksusta.
– Periaatteessa saa siis samat jutut kuin buffetpöydästä, mutta kaikki tuodaan pöytiin. Pöydästä täytyy nousta ainoastaan hakemaan kahvi, Rannikko sanoo.
Annosta odotellessa leipä ja salaatti maistuvat ja palsternakkakeitto on ihanan samettista. Lounaaksi valikoitui yrttikuorrutettua karitsanpotkaa ja mantelimuusia. Annos on todella kaunis ja runsaan kokoinen.
– Emme pelkää käyttää luita, sillä liha on parhaimmillaan luun lähellä, Rannikko toteaa.
Pitkään haudutettu karitsa on suussa sulavan pehmeää ja maukasta, yrttikuorrute sopii lihaan hyvin. Paahdetut mantelit tuovat muusiin tekstuuria.
Pääsen myös maistelemaan haukiwallenbergia, joka osoittautuu sekin todella maukkaaksi. Annoksen seassa on ravintolan itse tekemää pekonia. Uuniperunan maistaminen on jätettävä ensi kertaan.
Jälkiruoaksi lounaslistalla oli suklaa-suolakaramellikakkua ja mascarponea. Suklainen annos on upean näköinen ja maku ihana. Tosin tuhti kakku oli ehkä hieman liikaa täyttävän lounaan kylkeen.
Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.
Storage
Osoite: Aurakatu 5, Turku
Lounas: ma–pe klo 11–14
Hinta: Vaihtuvat annokset 12,90 euroa / 11,90 euroa. Uuniperunat 9,90 euroa. Jälkiruoka 3,90 euroa
Lounaslista löytyy osoitteesta www.ravintolastorage.fi