Uutiset

Jo kolmastoista päävoitto Suomeen – "Suomalaisilla käy poikkeuksellisen hyvä tuuri"

MARTTI KAINULAINEN

Voittaja sai jättipottinsa kuuden euron panoksella, sillä hän pelasi kolme koneen arpomaa riviä. Eurojackpotin noin 41,6 miljoonan voiton tuonut peli oli pelattu Savonlinnassa Kerimäellä Puruvedentien R-kioskissa.

Suomeen osui perjantai-iltana kolmastoista Eurojackpotin päävoitto. Tänä vuonna päävoittoja on tullut Suomeen kolme. Eurojackpotin päävoitto tuli Suomeen edellisen kerran heinäkuussa.

Veikkauksen tiedottajan Pipsa Öhmanin mukaan suomalaisten keräämien päävoittojen määrää selittää hyvä tuuri, mutta asialle löytyy myös arkisempi selitys.

– Eurojackpotia pelataan Suomessa eniten Euroopassa väkilukuun suhteutettuna, Öhman kertoo.

Öhmanin mukaan suomalaisilla on myös Eurojackpotissa poikkeuksellisen hyvä onni, sillä laskennallisesti Suomeen olisi pitänyt osua vain noin puolet tähänastisesta päävoittojen määrästä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämän vuoden kaksi edellistä Suomeen tullutta Eurojackpotin voittoa osuivat Tampereelle. Huhtikuussa Tampereelle osui ennätyksellinen 87 miljoonan euron päävoitto. Heinäkuussa Tampereelle tuli 46,5 miljoonan voittopotti.

Eurojackpotin päävoittoja on osunut eniten Saksaan, jonne niitä on mennyt 24. Toiseksi eniten päävoittoja on osunut Suomeen. Kolmanneksi eniten päävoittoja on mennyt Tanskaan.

Suomalaisten saamien päävoittojen määrä on väkilukuun suhteutettuna mittava. Esimerkiksi Saksan väkiluku on Suomeen verrattuna noin 15-kertainen, mutta silti Saksaan on osunut päävoittoja vain vajaat kaksi kertaa enemmän kuin Suomeen.

Suomen kanssa suunnilleen samankokoinen Tanska on saanut Eurojackpotista vain kolme päävoittoa.

Eurojackpotista on tullut Suomeen voittoina rahaa yhteensä noin 770 miljoonaa euroa, ja peli on tehnyt 47 suomalaisesta miljonäärin.

Eurojackpotin pelaaminen alkoi maaliskuussa 2012. Voittonumerot arvotaan perjantai-iltaisin Helsingin Pasilassa.

Eurojackpotissa on mukana 18 Euroopan maata.