Paikalliset

Turun puukottaja pääsi pois sairaalahoidosta

TIMO JAKONEN
Turun terrori-iskun pääepäilty Abderrahman Bouanane on siirretty Hämeenlinnan vankisairaalasta Turkuun Saramäen vankilaan. Kuvassa hän on vielä Tyksissä.
Turun terrori-iskun pääepäilty Abderrahman Bouanane on siirretty Hämeenlinnan vankisairaalasta Turkuun Saramäen vankilaan. Kuvassa hän on vielä Tyksissä.

Turun iskusta epäilty Abderrahman Bouanane on siirretty takaisin Turkuun ja Saramäen vankilaan. Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs krp:stä kertoo, että Bouananea on ehditty jo eilisen siirron jälkeen kuulustella Turussa.

Bouanane on nyt ensimmäistä kertaa kiinni jäämisensa jälkeen varsinaisissa vankilaoloissa. Ensimmäiset päivät hyökkäyksen jälkeen häntä hoidettiin Turun yliopistollisessa sairaalassa. Kiinnioton yhteydessä hän haavoittui reiteen poliisin ampumasta luodista.

Turusta Bouanane siirrettiin Hämeenlinnaan vankisairaalaan. Töyräs kertoo epäillyn tervehtyneen siinä määrin, että lääkärit antoivat luvan siirtää hänet normaaliin tutkintavankilaan.

Tutkinnanjohtajan mukaan hyökkäyksen tutkinta etenee nyt tasaista tahtia.

– Poliisi tekee nyt sitä perusduuniaan, joka ei välttämättä amerikkalaisissa sarjoissa koskaan näy, Töyräs kuvailee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun vankilan johtaja Juhani Järvi kertoo, että tutkintavankeja varten on olemassa hyvin erilaisia järjestelyjä. Bouananen tilannetta hän ei voi kommentoida.

– Yleisellä tasolla voin sanoa, että järjestelyt riippuvat hyvin paljon vangista. Osa tutkintavangeista voi olla ihan normaaliosastoilla ja jopa toiminnassa muiden vankien kanssa. Mutta jos kyseessä on vakavista rikoksista epäilty vanki, jolla on tiukkoja yhteydenpitorajoituksia, hänet pidetään tiukasti erillään muista vangeista.

– Meillä on lukuisia vaihtoehtoja lähtien eristyssellinomaisista selleistä, Järvi valottaa.

Bouananea epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä kahdesta murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä. Tällä hetkellä hän on ainoa vangittu henkilö liittyen Turun elokuussa tapahtuneeseen terrori-iskuun. Bouanane on myöntänyt tekonsa, mutta kiistänyt terroristisen motiivin.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Turun Sanomat
Viestiketjun sulkeminen
Kommentointimahdollisuus on poistettu käytöstä.