Uutiset

Työntekijän oikeudet usein vieraita maahanmuuttajalle

Yleensä työssä oleva maahanmuuttaja tuntee työntekijän oikeudet ”erittäin huonosti”, kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastaja Katja-Pia Jenu. Työttömät maahanmuuttajat ohjataan yleensä kotoutumiskoulutukseen, missä käydään läpi myös työelämä- ja yhteiskuntataitoja. Koulutusta ei kuitenkaan tarvitse käydä, jos Suomeen tullessa on jo työpaikka valmiina.

Koulutukseen tulevien maahanmuuttajien lähtötasotiedoissa on suuria eroja.

– Esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa työntekijän oikeudet ovat hyvin erilaisia kuin Suomessa, ja muun muassa oikeus palkalliseen vuosilomaan voi olla monelle uusi asia, kertoo Oulun aikuiskoulutuskeskuksen maahanmuuttajakoulutuksen tiimivastaava Sanna Matikainen.

Matikaisen mukaan harva työnantaja käyttää maahanmuuttajan tietämättömyyttä hyväksi. Poikkeuksia tosin on.

– Työntekijälle ei ole maksettu ylityökorvauksia, hän on on tehnyt töitä ilman vuosilomaoikeutta, hänelle on maksettu muita pienempää palkkaa, tai työntekijä on jopa joutunut maksamaan välityspalkkion päästäkseen työhön, Matikainen luettelee tietämiään tapauksia.

Varsinaisesta ihmiskaupasta Matikainen ei ole koskaan kuullut.

Matikainen kertoo, etteivät kaikki työelämässä hyväksikäytetyt maahanmuuttajat halua kannella huonosta kohtelustaan. Moni häpeää höynäytetyksi tulemista. Oikeuksien vaatiminen voi tuntua hankalalta etenkin, jos maahanmuuttaja ei ole liittynyt suomalaiseen ammattiliittoon.

TS–STT