Uutiset

Itä-Suomen poliisin mukaan Niinistön ja Putinin vierailun turvajärjestelyt sujuivat hyvin – kiittää savonlinnalaisia ja vierailijoita

POLIISI
Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että Savonlinnan keskustan alueella on ollut poikkeuksellisen rauhallista ajankohdan huomioon ottaen.
Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että Savonlinnan keskustan alueella on ollut poikkeuksellisen rauhallista ajankohdan huomioon ottaen.

Presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin Savonlinnan-vierailun turvajärjestelyt ovat poliisin mukaan sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että Savonlinnan keskustan alueella on ollut poikkeuksellisen rauhallista ajankohdan huomioon ottaen.

Apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen kiittää Savonlinnan asukkaita ja vierailijoita ymmärtäväisestä suhtautumisesta presidenttien vierailun turvajärjestelyjen aiheuttamiin häiriöihin. Korhosen mukaan ihmiset ovat toimineet maltillisesti ja heiltä on löytynyt ymmärrystä aikataulujen muutoksiin.

Poliisin mukaan haasteita vierailun aikana toi Punkaharjun hotellilla pidetyn lehdistötilaisuuden venyminen ja sen aiheuttamat vaikutukset muun muassa ihmisten kulkemiseen.

Turvatoimet olivat järeät Niinistön ja Putinin Savonlinnan-vierailua varten. Turvallisuutta on ollut takaamassa muun muassa useita satoja poliiseja.

Savonlinnassa paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan Putin sekä Niinistö poistuivat Olavinlinnasta puolenyön tienoilla. Presidentit vaikuttivat suuntaavan lentokentälle.

STT:n toimittajan mukaan kadun varsilla oli vielä puoliltaöinkin ihmisiä seuraamassa valtionpäämiesten poistumista oopperasta.