Turun seudun talous

Elomaticin historiikki kirjoitetaan Turun yliopistossa

JORI LIIMATAINEN

Turun yliopisto on tehnyt sopimuksen Elomatic Oy:n kanssa yrityksen historian kirjoittamisesta ja toimittamisesta. Turussa pääkonttoriaan pitävä Elomatic täyttää 50 vuotta vuonna 2020. Yritys on suomalainen suunnittelu- ja konsulttitoimisto, joka työllistää yli 800 työntekijää ja toimii 80 maassa.

Turun yliopiston kulttuurihistorioitsijoiden toteuttamassa hankkeessa rakennetaan laaja kokonaiskuva Elomaticin historiasta siten, että teoksen kautta avautuu näköala yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin muutoksiin viimeisen puolen vuosisadan aikana. Tavoitteena on ammentaa aineistoa myös muistitiedosta ja kirjoittaa ihmisten tarinat osaksi yritystoiminnan vaiheita. Teoksen kirjoittavat ja toimittavat FM Petri Lavonen ja FT Silja Laine.

– Historiahanke on meille tärkeä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen projekti, toteaa hanketta Turun yliopistossa johtava kulttuurihistorian professori Hannu Salmi tiedotteessa.

Myös Elomatic Oy:n hallituksen puheenjohtajan Olli Mannerin mielestä hanke on merkittävä. 

– Olemme aiemmin tukeneet Turun yliopiston kauppatieteellistä tutkimusta. Tällä tilaushistoriahankkeella Elomatic Oy haluaa paitsi saada yhtiön menestyksellinen historia dokumentoitua myös tukea yliopiston vahvaa osaamista humanistisen tutkimuksen puolella.

Turun yliopiston kulttuurihistorioitsijat ovat kehittäneet tilauskirja- ja tilaustutkimustoimintaa 1990-luvun lopulta lähtien. Toteutetut hankkeet sisältävät muun muassa Turun Osuuskaupan 100-vuotishistorian (2001), Elisa Communications Oyj:n 120-vuotishistorian (2002) ja Uudenkaupungin sotien jälkeisen ajan historian (2012)