Turun seudun kulttuuri

K50-festivaali tuo rakkautta Turun kävelykadulle

LENNART HOLMBERG
K50-festarin kävijät Pentti Mäkitalo, Pirjo-Riitta Luostarinen ja Päivikki Malm toivoivat jo viime kesänä, että varttuneempien kesätapahtumia olisi useamminkin.
K50-festarin kävijät Pentti Mäkitalo, Pirjo-Riitta Luostarinen ja Päivikki Malm toivoivat jo viime kesänä, että varttuneempien kesätapahtumia olisi useamminkin.

Yli viisikymppisille suunnattu K50-festivaali tuo toukokuun alussa Turun Hansakortteliin ja kävelykadulle jopa sata tuotteitaan ja palveluitaan esittelevää yritystä.

Tänä vuonna K50-tapahtumien teemana on rakkaus, ja se näkyy myös Turussa.

– Luvassa on teemaan sopivaa ohjelmaa, kuten rakkausrunojen lausuntaa. Info-pisteeltä voi käydä nappaamassa myös rintapinssejä, joilla voi viestittää esimerkiksi onko kotikissa, etsimässä seuraa vai kenties parkettien partaveitsi, tapahtuman järjestäjät kertovat tiedotteessaan.

Festivaali on järjestäjien mukaan messutyylinen. Kävijöille luvataan tarjota tietoa niin hyvinvoinnista, remontoinnista, liikunnasta, teattereista, matkailusta kuin taloudestakin.

Lisäksi festarikävijöitä viihdyttää Turun kaupunginteatteri sekä tenori Jyrki Anttila ja sopraano Tiina Vahevaara. Halukkaat voivat myös osallistua Turun Naisvoimistelijoiden järjestämään lavatanssijumppaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viimeisenä lavan valloittaa drag-artisti NikoLa. Tapahtuman juontaa turkulaiskoomikko Janne Porkka.

Viime kesänä K50-festarit keräsivät järjestäjien mukaan kaikkiaan 7 000–8 000 kävijää Etelä-Suomen kaupungeissa, ja saadun palautteen vuoksi tapahtumia päätettiin järjestää tänä vuonna entistä suuremmin ja näyttävämmin.

– Oli ohjelmaa nuorekkaille ja vähän vanhemmillekin. Oikein onnistuneet ja tullaan uudestaankin. Mahtava juttu, että Turussa järjestettiin tällaiset yli 50-bileet, hehkutti tapahtumakävijä Turussa 1. kesäkuuta 2016.

Naantalin Kaivohuoneella ja Kirkkopuistossa K50-festareita vietetään 2. syyskuuta.

Turussa festivaalia juhlitaan 13. toukokuuta kello 10–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Turun kaupungin ja Huikea Oy:n yhteistyönä tuottaman tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Matkapojat, Turun kaupunginteatteri, Iltalehti ja E-kontakti.

Lisätietoa ohjelmasta ja näytteilleasettajista.