Uutiset

Jokinen: Hallitus panosti etenkin osaamiseen ja turvallisuuteen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen pitää puoliväliriihessä päätettyjä lisäpanostuksia oikeina. Hallitus päätti nostaa tuntuvasti osaamisen ja turvallisuuden resursseja. Lisäksi hallitus päätti uusista toimista työllisyyden edistämiseksi ja kannustinloukkujen purkamiseksi.

– Kokoomus lähti puoliväliriiheen selkein tavoittein. Taloudenpidon tulee olla kestävällä pohjalla, työllisyyden parantamiseen pitää löytyä uusia keinoja ja panostukset, joita hallitus tekee, tulee suunnata erityisesti osaamisen ja turvallisuuden vahvistamiseksi. Olemme tyytyväisiä, että päätökset ovat tavoitteidemme mukaisia, sanoo Jokinen.

Hallitus päätti kehysriihessä lisätä panostuksia osaamiseen yli 100 miljoonalla eurolla vahvistaen erityisesti tutkimusta, ammatillista koulutusta ja koulutuksen tasa-arvoa. Turvallisuuteen hallitus panostaa yli 80 miljoonaa euroa lisäten erityisesti puolustusvoimien, poliisin ja rajavartiolaitoksen resursseja vastaamaan muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– On erittäin tärkeää, että siitä pienestä taloudellisesta liikkumavarasta, joka hallituksella oli, voitiin suunnata näinkin paljon resursseja tulevaisuuteen ja turvallisuuteen. Koulutuksen vaikeat päätökset ovat nyt takana. Puoliväliriihessä voitiin panostaa varhaiskasvatukseen, koulutuksen tasa-arvoon sekä tutkimukseen merkittävästi lisää resursseja, sanoo Jokinen.

Kaikkonen: Paineet kestettiin

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo, että hallitus osoitti päätöksenteko- ja toimintakykyä ristipaineisessa tilanteessa. Yhdessä sovitusta tavoitteista, ennen muuta työllisyystavoitteesta pidetään kiinni.

– Puoliväliriihessä saatiin aikaan ratkaisuja, joilla huolehditaan suomalaisten turvallisuudesta, parannetaan edelleen työllisyyttä ja talouden kasvua sekä torjutaan eriarvoistumista. Tämä oli turvallisuuden, työllisyyden, huolenpidon ja uudistamisen riihi.

– Turvallisuus huolettaa monia suomalaisia. On oikein, että tässä tilanteessa hallitus osoittaa lisää rahaa maanpuolustukseen, poliisille, rajavartiolaitokselle sekä suojelupoliisille. Suomalaisten turvallisuudesta huolehditaan uskottavalla tavalla ja viranomaiset ovat kaikin tavoin valppaita.

Vähämäki hehkuttaa pelisääntöjä

– Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) johdolla nollatuntisopimuksille tulee pelisäännöt, ensimmäistä kertaa Suomen historiassa. Tämä on hieno saavutus”, kehuu perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki.

Vähämäen mukaan asia on tärkeä suurelle joukolle pienituloisia palkansaajia, joiden puolia perussuomalaiset ovat jälleen pitäneet myös tässä asiassa.

– Tarvittiin perussuomalainen ministeri ottamaan ensimmäinen askel nollatuntisopimuksella työskentelevien tilanteen parantamiseksi. Demareilla oli edellisen hallituksen työministerin salkku, mutta mitään ei tehty nollasopimuslaisten hyväksi, Vähämäki sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy