Uutiset

Opettajajärjestö tyytyväinen – huoli rahoituksesta kalvaa edelleen

JARI LAURIKKO
Ammattikoululaiset osoittivat mieltään koulutusleikkauksia vastaan Turun kaupungintalon edustalla 27. helmikuuta.
Ammattikoululaiset osoittivat mieltään koulutusleikkauksia vastaan Turun kaupungintalon edustalla 27. helmikuuta.

Opettajien ammattijärjestön (OAJ) on tyytyväinen, että ammatillisen koulutuksen laadusta on pidetty kiinni ammatillisen opetuksen uudistuksessa.

OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä esityksessä turvataan opiskelijalle oikeus tarvitsemaansa opettajan antamaan opetukseen, arviointiin ja opinto-ohjaukseen.

Luukkainen toteaa tiedotteessa, että nämä asiat takaavat opiskelijoiden yhdenvertaisuuden myös jatko-opintoja ajatellen.

Reformin myönteisistä asioista huolimatta OAJ on edelleen huolissaan ammatillisen koulutuksen rahoituksesta, josta on leikattu paljon.

Suomen Yrittäjät suitsuttaa, että ammatillisesta koulutuksesta on tulossa paljon joustavampi ja yrityslähtöisempi, jos reformi hyväksytään.

Järjestön mukaan uudistuksen sisältämä koulutussopimus auttaisi esimerkiksi yrityksiä kouluttamaan ja työllistämään nuoria.

– Uudistus on välttämätön, sillä ammatillista koulutusta pitää päivittää vastaamaan työelämän nopeaan muutokseen, arvioi johtaja Veli-Matti Lamppu Suomen Yrittäjistä tiedotteessa.

Lue myös: Hallituksen kokeilu etenee: Yli 2 000 koululaista saa valita ruotsin tilalle muun kielen