Paikalliset

Salon kännykkäpyhätön ovet avautuvat vihdoin

LILLI JOKELA
Salo IoT Parkin toimitusjohtaja Mika Mannervesi sanoo, että tavoitteena ei ole haalia yrityksiä lähialueilta vaan erityisesti ulkomailta.
Salo IoT Parkin toimitusjohtaja Mika Mannervesi sanoo, että tavoitteena ei ole haalia yrityksiä lähialueilta vaan erityisesti ulkomailta.

Salon Microsoft-kampuksen ovet avautuvat vihdoin. Ensimmäiset vuokrasopimukset on allekirjoitettu, ja tällä viikolla tiloihin pääsee tutustumaan myös suuri yleisö.

Salon kaupunki ja joukko yksityisiä sijoittajia ostivat maaliskuussa entisen matkapuhelinjätin tilat Salon Meriniityssä. Salolaisiin käsiin siirtyi kiinteistömassa, jossa Nokian suuruuden vuosina työskenteli yli 6 000 työntekijää.

Kiinteistöyhtiö Salo IoT Parkilla on edessään suuri urakka vuokralaisten tavoittamiseksi. Yhtiön toimitusjohtajan Mika Mannerveden mukaan yhtiö pyörii omillaan, kun tiloista on vuokrattu puolet. Kampukselle on sijoittunut vajaan kahden kuukauden aikana toistakymmentä yritystä, ja tiloissa toimii useita Microsoftin tukiohjelman start up -kehittelijöitä. Mannerveden mukaan neuvotteluja käydään parhaillaan yli 30 yrityksen kanssa.

– Pienimmillään kiinnostuneita ollaan työpisteen vuokraamisesta yhteistilasta ja suurimmillaan puhumme tuotantotilojen vuokraamisesta.

Tavoitteena ei kuitenkaan ole haalia yrityksiä lähialueilta vaan saada aikaan uutta kasvua.

– Päätavoitteemme ovat ulkomaisissa yrityksissä, Aasiassa ja muualla Euroopassa. Koulutusvienti ja matkapuhelinteollisuuden osaamisverkostomme ovat avainasemassa onnistumisessamme, Mannervesi sanoo.

FAKTA

Kampus bisnekselle ja koulutukselle

Salo IoT Park -kiinteistöyhtiön omistavat Salon kaupunki, 4capes Oy, Lounaismaan Osuuspankki Oy, Lounea Oy, Aurora Ventures Oy ja Hans Strömberg.

Kymmenen hehtaarin ja 90 000 kerrosneliön kiinteistökokonaisuus toimii korkean teknologian ja iot-osaamisen keskuksena, joka kokoaa yhteen alan yrityksiä ja koulutusta.

6,2

Microsoft-kiinteistön ja irtaimiston kauppahinta on 6,2 miljoonaa euroa.

Kiinteistöosakeyhtiön pääoma on 12,5 miljoonaa euroa.

Salon kaupungin osuus kiinteistöosakeyhtiössä on 4,5 miljoonaa euroa.