Uutiset

Trumpin entinen kampanjapäällikkö tarjoutui todistamaan

CHIP SOMODEVILLA
Paul Manafort
Paul Manafort

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan kampanjapäällikkönä jonkin aikaa toiminut Paul Manafort on tarjoutunut oma-aloitteisesti tulemaan edustajainhuoneen ja senaatin tiedustelukomiteoiden kuultavaksi. Komiteat tutkivat Venäjän epäiltyä sekaantumista Yhdysvaltojen viime vuoden vaaleihin.

Manafort irtisanoutui tehtävästään pian sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisviestimet olivat kertoneet epäillyistä yhteyksistä hänen ja venäläismielisen ukrainalaispuolueen välillä. New York Timesin mukaan Manafort näyttäisi saaneen ukrainalaispuolueelta käteisenä miljoonia dollareita.

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer yritti maanantaina vähätellä Manafortin roolia Trumpin kampanjassa. Spicer kommentoi asiaa sen jälkeen, kun liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey oli todistanut edustajainhuoneen tiedustelukomitean kuulemisessa, että FBI tutkii Trumpin kampanjaväen epäiltyjä yhteyksiä venäläisiin.

Spicerin mukaan Manafort oli mukana kampanjassa "hyvin rajallisen ajan hyvin rajallisessa roolissa". Manafort toimi kampanjapäällikkönä useita kuukausia.