Talous

Marimekon luova johtaja lopettaa tehtävässään

JUSSI NUKARI
Designyhtiö Marimekon luova johtaja Anna Teurnell Helsingissä 24. maaliskuuta 2015.
Designyhtiö Marimekon luova johtaja Anna Teurnell Helsingissä 24. maaliskuuta 2015.

Marimekon luova johtaja ja johtoryhmän jäsen Anna Teurnell lopettaa tehtävässään. Tiedotteen mukaan asiasta on sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä. Teurnell palkattiin Marimekkoon vuonna 2014.

Yhtiön design- ja tuotekehitystiimiä tukee siirtymävaiheen ajan designammattilainen Rebekka Bay, joka on myös ehdolla Marimekon hallitukseen.

Bay työskentelee yhdysvaltalaisen muotiyhtiön Everlanen design- ja tuotejohtajana ja on aiemmin toiminut muun muassa Gap Inc:n ja COSin taiteellisena johtajana. Marimekon toimitusjohtaja haluaa kiittää Teurnellia etenkin tämän panostuksesta mallistojen kehittämiseen.

–  Hän on tehnyt hyvää työtä uudistaessaan vaatemallistoa parantamalla sen yhdisteltävyyttä ja monipuolistamalla materiaalivalikoimaa, minkä ansiosta kansainvälinen kiinnostus brändiämme kohtaan on kasvanut. Tältä pohjalta olemme päättäneet nyt siirtyä seuraavaan vaiheeseen, jossa lähdemme vahvistamaan mallistojemme kaupallisuutta yhtiön alkuperäistä positiivista ja värikästä designfilosofiaa korostaen ja hakemaan selvästi aiempaa vahvempaa kasvua, Alahuhta-Kasko sanoo tiedotteessa.