Uutiset

Michelin-tähtien osuminen vain Helsinkiin kismittää

PATRICIA GABRIEL-ROBEZ

Suomen Keittiömestarit -yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Liukkonen ihmettelee, miksi Suomessa Michelin-tähtiä ovat saaneet vain helsinkiläisravintolat.

–  Minkä takia kaikki tähdet menevät pääkaupunkiseudulle? Meillä on hirveän hienoja ravintoloita esimerkiksi Lahdessa Roux ja Seurahuone sekä Turussa Kaskis. Myös Lapissa on huippuosaajia.

Keskiviikkona jaettiin tämän vuoden Michelin-tähdet Pohjoismaiden huippuravintoloille. Helsingissä sijaitsevat AskChef & SommelierDemo ja Olo saivat pitää yhden tähden mainintansa. Uusia tähtiä Suomeen ei tullut.

Liukkosen mukaan tähtien säilyttäminen vaatii ravintoloilta kovaa työtä.

–  Täytyy tehdä 110-prosenttista ruokaa ja olla koko ajan hermolla. Lisäksi palvelun pitää olla viimeisen päälle.

Bib Gourmand -maininnan erinomaisesta ja kohtuuhintaisesta ruoasta saivat viime vuoden tapaan Suomessa Boulevard SocialEmoFarang ja Gaijin. Kaikki sijaitsevat Helsingissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Liukkonen ihmettelee, onko Michelin-raati vaivautunut matkustamaan lainkaan Helsingin ulkopuolelle.

–  Emme tiedä, missä ravintoloissa he ovat käyneet, mutta ehdottomasti pitäisi käydä laajemmalta piiriltä.

Illallisravintola Dill palkittiin ensimmäisenä islantilaisena ravintolana yhdellä Michelin-tähdellä. Lisäksi ravintola KOKS oli ensimmäinen Tanskan Färsaarilla sijaitseva Michelin-tähden saanut ravintola.

Tämän vuoden oppaassa on kaksi uutta kahden tähden ravintolaa Pohjoismaissa: Ruotsissa Malmössä sijaitseva Vollmers ja Tanskassa Hennen kylässä sijaitseva Henne Kirkeby Kro.

Tanskaan meni tänä vuonna kaikkiaan neljä uutta yhden tähden mainintaa. Tähden saivat 108 KööpenhaminassaDomestic AarhusissaTi Trin Ned Fredericiassa sekä Slotskökkenet Sjaellandissa.

Uuden yhden tähden ravintoloita ovat Imouto Tukholmassa ja Sture Malmössä sekä Norjan Stavangerissa sijaitseva Sabi Omakase.

Rengasvalmistaja Michelin julkaisi Pohjoismaiden ravintola- ja hotellioppaansa nyt kolmannen kerran. Oppaassa on mukana yhteensä 274 ravintolaa.

Lue lisää TS Ruoka -sivustolta.

Luokitus maailman parhaille ravintoloille

Michelin-tähti on kansainvälinen luokitus maailman parhaille ravintoloille ja niiden keittiömestareille.

Michelinin tähtiluokituksia on tehty vuodesta 1930 lähtien.

Asteikko on yhdestä kolmeen tähteä.

Yksi tähti tarkoittaa, että ravintola on erittäin hyvä omassa luokassaan.

Kahden tähden ravintolassa henkilökunnan ruoanvalmistustaidot ovat erinomaiset. Ravintolaan kannattaa poiketa suunnitellulta matkareitiltä.

Kolme tähteä tarkoittaa, että ravintola on erillisen matkan arvoinen, ruoanvalmistus on erinomaista ja annoksissa on käytetty erinomaisia raaka-aineita.

Pohjoismaiden ravintola- ja hotelliopas julkaistiin nyt kolmannen kerran.

Pohjoismaissa on kaksi kolmen tähden ravintolaaGeranium Kööpenhaminassa Tanskassa ja Maaemo Oslossa Norjassa.

Näytä lisää
EMMI KORHONEN
Helsinkiläinen ravintola Demo säilytti yhden Michelin-tähtensä Michelinin ravintolaoppaassa.
Helsinkiläinen ravintola Demo säilytti yhden Michelin-tähtensä Michelinin ravintolaoppaassa.
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
juutas
Vähän kuin oscarit
Pienen piirin julkisuuskikkailua nämä. Kyllä hyvät ravintolat tiedetään muistakin asioista kuin michelin-tähdistä. Yleensä tuo tietää vain että ruoka on ylihinnoiteltua, vaikka olisikin hyvälaatuista ja muuten maittavaa. Hilpeä tuo "bib gourmand" muuten. En noita kahta mestaa kyllä sanoisi kohtuuhintaisiksi, ainakaan tällaisen normityöntekijän budjetilla. Tai sitten mun käsitys kohtuullisesta eroaa vaan listan tekijöiden vastaavasta. Kolmekymppiä parista lampaan kyljyksestä on hiton kallis.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.

Luitko jo nämä?