Uutiset

Presidentti Niinistö: USA:n puolustusministeri Mattis tuntee Suomea

KATRI MAKKONEN/PRESIDENTIN KANSLIA
Presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis keskustelevat turvallisuuskonferenssissa 17. helmikuuta.
Presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis keskustelevat turvallisuuskonferenssissa 17. helmikuuta.

Presidentti Sauli Niinistö kertoo käyneensä läpi Suomen turvallisuuteen liittyviä perusasioita tapaamisessaan Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin kanssa Münchenissä. Niinistö arvioi Mattisin olleen Suomeen liittyvistä asioista aika hyvin tietoinen.

Niinistö kertoi Mattisin myös lähettäneen "kunnioittavan tervehdyksen Suomen puolustusvoimille, jonka hän näkee olevan aika kova tekijä".

Mattisin kertomaan Yhdysvaltain näkemyksistä Niinistö tuntui olevan tyytyväinen.

–  Hän oli hyvin selkeä kannoissaan ja sanoisin, että kaikki mitä hän sanoi oli sellaista, mitä voi tervehtiä ihan tyytyväisenä, Niinistö kertoi suomalaistoimittajille.

Presidentti kuvaili tunnelmia Münchenissä hyvin erilaisiksi kuin aiemmin, koska ilmassa on paljon jännitteitä ja odotuksia Yhdysvaltain uuden hallinnon suhteen. Suomen osalta Niinistö ei näe vallanvaihdossa suuria mullistuksia.

–  Jos puhutaan välittömästä vaikutuksesta, niin en minä näe, että siinä on mitään muuttumassa, Niinistö sanoi.