Uutiset

USA:n turvallisuusvirasto julkaisi tiedotteen Trumpin allekirjoittamien asetusten toteuttamisesta

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaava virasto (DHS) on julkaissut tiedotteen siitä, minkälaisia toimia presidentti Donald Trumpin allekirjoittamista asetuksista seuraa.

Virasto kertoo verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa, että viime viikolla annettujen asetusten myötä virasto saa muun muassa lisäresursseja. Lisäresurssien avulla varmistetaan esimerkiksi se, etteivät Yhdysvaltain turvallisuutta uhkaavat ihmiset pysty jäämään tai saapumaan maahan.

Tiedotteessa kerrotaan myös muun muassa, että ensimmäisen 30 päivän aikana virasto tekee maakohtaisen arvion siitä, mitä tietoja mikäkin maa antaa, kun maan kansalainen hakee viisumia Yhdysvaltoihin tai maahanmuuttajia koskevia etuuksia. Jokaisella maalla on tämän jälkeen 60 päivää aikaa ottaa kantaa arvioon.

DHS:llä ja ulkoministeriöllä kerrotaan myös olevan valtuudet tapauskohtaisesti myöntää viisumeita tai sallia pääsy maahan niille ihmisille, jotka tulevat maista, joita maahantulokielto koskee.

Lisäksi sunnuntaina paikallista aikaa julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että DHS ja ulkoministeriö kehittävät yhdessä useiden muiden tahojen kanssa siirtolaisia koskevat seulontamenetelmät, jotka otetaan käyttöön koko maassa.