Uutiset

Kanta-Hämeen poliisi varoittaa vikkeläsormisista rihkamakauppiaista

Kanta-Hämeessä on poliisin mukaan liikkunut pääsiäisen aikaan nopeasormisia korukaupustelijoita. Ensimmäiseksi uhriksi joutui jokioislainen 80-vuotias mies, joka ulkoilutti koiraansa kunnan keskustassa pitkänäperjantaina. Neljän ulkomaalaisen seurue kaupitteli miehelle koruja. Hän ei tarjoukseen tarttunut, mutta seurueessa ollut nainen tuli miehen luo ja sovitteli korua miehen kaulaan. Kauppaa ei syntynyt, mutta hetken päästä mies huomasi kaulaltaan häipyneen ketjun ja sydänkorun.

Seuraava kohde oli Forssan keskustassa toisena pääsiäispäivänä kävellyt 85-vuotias mies. Miehen luokse oli tullut kaksi vieraalla aksentilla suomea puhuvaa naista. Naiset esittelivät miehelle kaulakoruja ja sormuksia. Näppärästi naiset sovittelivat sormusta miehen käteen, mutta vielä näppärämmin lähti miehen oma teknikkosormus kädestä. Naisten kädet myös vierailivat miehen taskuilla, jolloin lompsasta häipyi rahaa.

Kolmannen kerran korukaupittelijat kähvelsivät samanlaisella tekotavalla kaulakorun Riihimäellä toisena pääsiäispäivänä. Nyt uhriksi valikoitui vähän päälle kolmekymppinen nainen.

Asianomistajien kertomien tuntomerkkien mukaan naiset ovat mahdollisesti kotoisin jostain itäisen Euroopan alueelta. Varmuudella ei voida sanoa, ovatko tekijät jokaisessa teossa samoja. Jokioisten tekijöillä on ollut kulkupelinään musta Mersu ja Forssassa vaalea Volkkarin Passat tai Bora.

Poliisi kehottaa, että ihmiset eivät päästäisi rihkamakauppiaita lähelleen. Nämä ammattilaiset ovat poliisin mukaan supernäppäriä putsaamaan taskuja ja riisumaan koruja.