Paikalliset

Syyttäjä: Black Cobra avusti iranilaisen salakuljetuksessa Suomeen

Neljä Lähi-idästä kotoisin olevaa henkilöä, joista kolme asuu Ruotsissa, on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vankeusrangaistuksiin laittoman maahantulon järjestämisestä. Nelikkoa johtanut 40-vuotias mies sai puoli vuotta ja 25-vuotias nainen neljä kuukautta vankeutta. Ruotsissa asuva 21-vuotias mies sai 60 päivää ja Turussa asuva 27-vuotias mies 40 päivää vankeutta. Kaikki rangaistukset ovat ehdollisia.

Nelikko auttoi lokakuussa 2010 Tukholmasta Turkuun iranilaismiehen, jolla ei ollut maahantuloon oikeuttavaa passia, muuta matkustuskirjaa, viisumia tai oleskelulupaa. Salainen organisaatio oli järjestänyt miehen Iranista Euroopan halki Göteborgiin. Siellä mies majoittui 21-vuotiaan serkkunsa luo. Heitä avusti Ruotsissa asuva iranilaismies, joka kertoi olevansa rikollisjärjestö Black Cobran jäsen. Hän majoitti miehen Tukholmassa.

Nainen osti iranilaiselle matkalipun Turun laivaan ja nainen myös saattoi miehen matkaan nelikon johtajan kanssa. Iranilainen maksoi salakuljettajille matkastaan Iranista Suomeen noin 12 000 euroa. Hänet pidätettiin heti Turun satamassa. Mieheltä löytyi väärennetty Belgian passi.

Nainen kertoi oikeudessa luulleensa, että kyseessä oli tavallinen laivaristeily. Nelikon johtaja taas ei tiennyt asiasta juuri mitään ja hän väitti törmänneensä naiseen terminaalissa vain sattumalta. Syyttäjän mukaan iranilaista Tukholmassa avustanut mies oli ollut yhteydessä Black Cobran johtajaan, mutta käräjäoikeuden mukaan tästä ei ollut riittävää näyttöä.

TS