Uutiset

Hanna Smithin blogi seuraa Venäjän vaaleja

Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith luotaa Turun Sanomien blogissaan Venäjän kehitystä presidentinvaalien jälkeen.
Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith luotaa Turun Sanomien blogissaan Venäjän kehitystä presidentinvaalien jälkeen.

Venäjän politiikkaan erikoistunut tutkija Hanna Smith aloittaa blogin kirjoittamisen Turun Sanomien verkkosivustolla. Smith raportoi Venäjän tilanteesta nyt vaalien alla ja erityisesti Venäjän kehityksestä ensi viikonlopun presidentinvaalien jälkeen.

Hanna Smith toimii tutkijana Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa. Hän on seurannut laajasti Venäjän sisä-, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Viime vuoden lopulla Smith julkaisi yhdessä toimittaja Susanna Niinivaaran kanssa Venäjän tilannetta luotaavan teoksen nimeltään Medvedevin Venäjä.

Ensimmäisessä blogi-kirjoituksessaan sivuaa lyhyesti Venäjän ja entisen Neuvostoliiton poliittista historiaa. Venäjällä monet asiat ovat pysyneet ennallaan vuosikymmenestä jopa vuosisadasta toiseen, mutta toisaalta Venäjä on muuttunut nopeastikin viime vuosina. Nykyinen Dmitri Medvedevin Venäjä on aivan erilainen kuin Vladimir Putinin ensimmäisten kausien Venäjä.

Ensi viikonlopun vaalien jälkeen alkaa jälleen uusi kausi. Hanna Smithin blogi kertoo, millainen Venäjä on muotoutumassa.

Kremlin kellot -blogi