Uutiset

Romanien kahakat Turun seudulla yksittäisiä sattumia

Turun seudulla on sattunut romanien väkivaltaisia välienselvittelyjä kahtena peräkkäisenä iltana. Romaniyhteisön mukaan kyseessä on kuitenkin puhdas sattuma. Tapaukset eivät liity mitenkään toisiinsa, eikä kummassakaan ole kysymys mistään romanisukujen pitkäaikaisesta riidasta.

Uittamolla myöhään perjantai-iltana sattuneen puukotuksen uhri oli tamperelainen, jolla tosin on sukutaustaa Turussa. Myös tekijäksi epäilty on Turun Sanomien tietojen mukaan muualta kuin Turun seudulta.

Itse tapahtuma oli hyvin perinteinen suomalainen väkivaltarikos. Alkoholia yhdessä nauttineen seurueen sisällä syntyi sattumanvarainen riita, ja yksi mukana olleista tarttui keittiöveitseen. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Naantalin kylpylässä lauantai-iltana alkaneessa ammuskelussa kaksi naantalilaista oli yrittänyt ilmeisesti lähinnä pelotella paikalla ollutta paimiolaista. Pistoolin laukaukset osuivat seinään. Silminnäkijöiden mukaan aseita oli esillä ainakin kaksi.

Naantalissa juhlii uutta vuotta usein suuri joukko romaneita, joista osa on tapaamassa sukulaisiaan aina Ruotsista saakka. Ammuskelun todistajiksi sattuikin myös muihin seurueisiin kuuluneita romaneja, joilla ei ollut mitään osuutta tapahtuneeseen. Osa oli etsinyt turvaa kaatamalla pöydän eteensä.

Turun seudun romaniyhteisö tuomitsee molemmat väkivallanteot jyrkästi ja korostaa, ettei sillä ole mitään tekemistä asian kanssa. Asialla ovat yhteisön mukaan ulkopaikkakuntalaiset ja muualta melko hiljattain muuttaneet romanit, jotka eivät ole sopeutuneet Turun seudun romaniyhteisöön.

TS

Luitko jo nämä?