Paikalliset

Karjalan Osuuspankki yhdistymässä Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankkiin

Karjalan Osuuspankki on yhdistymässä Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankkiin ensi vuoden toukokuussa. Molempien pankkien hallitukset ja hallintoneuvostot ovat hyväksyneet yhdistymissuunnitelman. Yhdistyminen toteutuu 1.5.2017, jos molempien pankkien osuuskuntakokoukset hyväksyvät suunnitelman joulukuussa.

Yhdistymisellä halutaan turvata pankin kilpailukyky myös tulevaisuudessa.

– Voimien yhdistämisellä varmistamme asiakkaillemme monipuoliset ja asiantuntevat pankki-, varallisuudenhoito- ja vakuutuspalvelut. Perustehtävämme mukaisesti haluamme olla kehittämässä yhteistä toimialuetta, Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankin toimitusjohtaja Kimmo Ranta, kuvailee pankkien tiedotteessa.

Jos suunnitelma toteutuu, molempien pankkien omistaja-asiakkaat siirtyvät uuden pankin jäseniksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Samoin asiakassuhteet, sopimukset ja esimerkiksi asiakkaiden tilinumerot pysyvät ennallaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhdistyminen ei vaikuta pankin henkilöstöön. Kaikki työntekijät jatkavat uudessa pankissa vanhoina työntekijöinä. Uudella pankilla on neljä konttoria ja 35 työntekijää.

– Asiakkaiden pankkipalveluiden osalta päätöksenteko selkeytyy ja nopeutuu. Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankki on erinomaisessa kunnossa oleva vahva ja paikallinen osuuspankki, jolla on erittäin tukevat taloudelliset resurssit. Suurimpiakin rahoitushankkeita koskevat päätökset kyetään tekemään paikallistasolla tehokkaasti, Karjalan Osuuspankin vt. toimitusjohtaja Lasse Vehviläinen sanoo tiedotteessa.

Osuuspankkien hallitukset esittävät, että uuden pankin toimitusjohtajana toimisi Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankin toimitusjohtaja Kimmo Ranta.

Uuden Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankin tase on 385 miljoonaa euroa ja pankkitoiminta yhteensä 700 miljoonaa euroa. Pankilla on omia varoja 77 miljoonaa euroa, asiakkaita 21 000 ja asiakasomistajia 10 500.