Uutiset

Heikki Parviaiselle syyte törkeästä pahoinpitelystä

Nummi-Pusulan kohuvaltuutettu Heikki Parviainen saa syytteen törkeästä pahoinpitelystä. Oikeudenkäynti alkaa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 13. joulukuuta. Epäilty rikos tapahtui Lohjalla perjantaina 30. syyskuuta, ja Parviainen vangittiin jo seuraavana päivänä. Hän on istunut siitä saakka tutkintavankeudessa.

Parviainen on joutunut aiemminkin vaikeuksiin lain kanssa. Hänet tuomittiin vuosi sitten sakkoihin lapsen pahoinpitelystä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Oikeuden mukaan Parviainen ajoi Pusulassa moottoripyörällä kevyen liikenteen väylällä ja löi 13-vuotiasta poikaa, joka huomautti asiasta.

Värikkäistä kannanotoistaan tunnettu Parviainen valittiin Nummi-Pusulan kunnanvaltuustoon viime vaaleissa perussuomalaisten listalta. Hän on myös sivistyslautakunnan jäsen.

Nykyinen puoluekanta on epäselvä, sillä jo eduskuntavaaleissa mies oli Itsenäisyyspuolueen ehdokas, mutta erosi kesken vaalikamppailun, kun puolueen Uudenmaan piirin puheenjohtaja väitti hänen tuhonneen vaaliteltan ja virtsanneen kahvipannuun.

Seuraavaksi Parviainen perusti oman, sitoutumattoman Kriittiset kansalaiset -valtuustoryhmän. Tänä syksynä hän yritti liittyä Vasemmistoliiton Lohjan osastoon, joka kuitenkin hylkäsi jäsenhakemuksen.

Kihlakunnansyyttäjä Jooseppi Kiviharju jätti haastehakemuksen tuomioistuimeen keskiviikkona.

TS