Paikalliset

Myllysilta avautui viimein lopullisesti

Turun uusi upea Myllysilta vihittiin tiistaina. TS/Jori Liimatainen.
Turun uusi upea Myllysilta vihittiin tiistaina. TS/Jori Liimatainen.

Syyskuussa jo laulaen liikenteelle avattu Myllysilta oli tiistaina toisen kerran juhlakaluna. Virallisen vihkimisen suoritti loppuiltapäivästä liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen Turku TV:n video avajaisista.

Juhlapuheista vastasi Pursiaisen lisäksi Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen (sd). Sinivalkoisen nauhan leikkuussa olivat mukana myös kaupunginjohtaja Aleksi Randell (kok), kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja Aila Harjanne (kok) ja liikelaitosjohtaja Jouko Turto.

Turun Myllysilta on nyt loppusilausta vaille valmis. Kaikki autokaistat ovat käytössä, ja päätyjen alta kulkevat kevyen liikenteen väylät avattiin tiistaina. Viimeistelyt tehdään ensi keväänä, mutta silta on nyt käyttökunnossa. Kymmenen maissa aamulla töitä tehtiin vielä sillan alikuluissa eli joen suuntaan kulkevilla kevyen liikenteen väylillä.

Tiistain vihkimisjuhlallisuuksissa silta suljettiin puoleksitoista tunniksi. Ihmetystä herätti, miksi avajaisia vietettiin pahimman ruuhkan aikaan neljältä iltapäivällä.

Alapinnaltaan teräsverhotulla Myllysillalla on neljä samansuuntaista autokaistaa. Sekä pyöräilijöille että jalankulkijoille on tilaa, koska sillalla on vain yksi, mutta leveä kevyen liikenteen puoli. Silta rakennettiin tiukalla aikataululla, ja syyskuun puolivälin tavoitteesta jouduttiin lipeämään. Edellinen, 1970-luvulla rakennettu Myllysilta painui vaarallisesti maaliskuussa 2010, ja se purettiin pois.

Kaupungin omana työnä tekemää rantojen kunnostusta jää jonkin verran kevääksi.

TS

Myllysillan nettikamera

Työmaapäällikkö Timo Hirvasmaa on tyytyväinen uuteen Myllysiltaan.
Työmaapäällikkö Timo Hirvasmaa on tyytyväinen uuteen Myllysiltaan.