Uutiset

Paatero KRP-tragediasta: Aseohjeita ei täydy muuttaa

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä virka-aseisiin liittyvää ohjeistusta ei tarvitse muuttaa keskusrikospoliisin juhlissa tapahtuneen kuolinlaukauksen takia.

- Mielestäni tässä ei ole oikeastaan kyse aseiden ohjeistuksesta. Tietojeni mukaan ase on ollut asianmukaisesti lukittuna työpaikalla niin kuin pitääkin, hän kommentoi STT:lle.

Poliisina työskentelevä aviomies sai surmansa pistoolin laukauksesta, kun keskusrikospoliisin Joensuun yksikössä vietettiin pikkujouluja viime perjantaina. Poliisi oli ex-ministeri, kansanedustaja Anu Vehviläisen (kesk.) puoliso.

Vehviläinen vahvisti aviomiehensä itsemurhan tiedotteessa. Hän pyysi kunnioittamaan perheen surutyötä ja pidättäytyi haastattelupyynnöistä.

- Tapahtunut tuli minulle täytenä yllätyksenä. Keskitymme lähiomaisten kanssa kriisistä selviytymiseen, Vehviläinen kirjoitti.

Kuolemansyyntutkinnan aloittanut Pohjois-Karjalan poliisi kertoo, että alustavien selvitysten perusteella asiaan ei näytä liittyvän ohjeistuksen vastaista toimintaa eikä kellään ulkopuolisella ole osuutta kuolemaan.

Paikalla pikkujouluissa oli kymmenisen henkeä.