Uutiset

Raiskauksista epäillyn Auerin miesystävän vangitsemista jatkettiin

Varsinais-Suomen käräjäoikeus jatkoi maanantaina Anneli Auerin useista seksuaalirikoksista syytetyn 48-vuotiaan miesystävän vangitsemista. Kyseessä oli viides kerta kun käräjäoikeus pohti vangitsemisen perusteita ja tällä kertaa aikaa siihen kului vähiten, tunnin verran.

Käräjäoikeus hylkäsi epäillyn vaatimuksen vapauttamisesta ja katsoi tutkinnallisten syiden puoltavan vangitsemisen jatkamista. Syytteen nostamisen takarajana on perjantai 9. joulukuuta, mutta vielä ei tiedetä, tarvitseeko syyttäjä lisäaikaa. Poliisi on edelleen tehnyt lisätutkimuksia ja niiden takia syytteen takarajaa voidaan pidentää lähellä määräpäivää.

Helsinkiläismiestä epäillään todennäköisin syin vuoden 2007 syksyn ja 2008 syksyn välisenä aikana Turussa ja Raisiossa tapahtuneista törkeästä raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä sekä kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi yhdessä tapauksessa rikosepäilynä on ilmeisesti samaan henkilöön kohdistunut törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Oikeus määräsi lokakuulla miehen omaisuutta hukkaamiskieltoon ja takavarikkoon 75 000 euron edestä. Anneli Auer on ollut vangittuna syyskuun lopulta. Häntä epäillään törkeästä raiskauksesta, avunannosta törkeään raiskaukseen, neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä.

TS