Uutiset

Voimakas myrsky koettelee Ruotsia ja Britanniaa

Ruotsin ilmatieteen laitos on antanut kolmosluokan myrskyvaroituksen maan eteläosiin. Skåneen ja Hallandiin ennustettiin jopa hirmumyrskypuuskia.

Meteorologit sanoivat, että Berit-myrsky oli illalla yltymässä yhtä voimakkaaksi kuin Gudrun vuonna 2005. Gudrun-myrsky katkoi sähköt sadoistatuhansista kodeista ja kaatoi 75 miljoonaa kuutiota metsää.

Kolmosluokan varoitus merkitsee sitä, että myrsky saattaa aiheuttaa vaaraa ihmisille ja yhteiskunnan toiminnoille. Myrskytuulen ennustettiin yltyvän illalla jopa 25-30 metriin sekunnissa.

Sähköt olivat jo päivällä paikoin poikki, kun myrskyn kaatamat puut katkoivat linjoja. Myös liikennettä jouduttiin paikoin rajoittamaan ja ainakin yksi silta suljettiin raskailta ajoneuvoilta tuulen takia.

Britanniassa viisi venäläismerimiestä on kateissa rahtialuksen jouduttua merihätään Walesin rannikolla viime yönä. Pelastusoperaatioon osallistui myös prinssi William, joka palvelee Britannian ilmavoimissa pelastuslentäjänä. Puolustusministeriön mukaan Williamin helikopteri nosti merestä kaksi eloonjäänyttä. Yksi merimies on löydetty hukkuneena.