Paikalliset

Tuomiokirkon joulukuusi tuo taas valoa pimeyteen

Joulukuuseen sytytettiin yli kaksimetrisen Jättitontun johdolla yli 700 led-valoa.
Joulukuuseen sytytettiin yli kaksimetrisen Jättitontun johdolla yli 700 led-valoa.

Turun tuomiokirkon joulukuusen valot syttyivät juhlallisesti lauantai-iltana kello 17.25. Tasatunnilla alkanutta tilaisuutta seurasi kirkon edustalla täpötäysi tuomiokirkkotorillinen väkeä.

– Tämä on meille perinne, olemme käyneet täällä vanhemman lapsemme, 9-vuotiaan Erikan, syntymästä saakka, kertoi Kaarinan Piikkiöstä tilaisuuteen saapunut Pasi Tölkkö reppuselässään viisivuotias Saara.

Ensimmäistä kertaa paikalla oli puolestaan turkulainen Kirsi Tiihonen yksivuotiaan Toivo-poikansa kanssa.

– Viime vuonna Toivo oli vielä liian pieni tänne tuotavaksi, mutta nyt tästä tulee ehkä meillekin perinne. Isä tosin jäi tällä kertaa kotiin lämmittämään saunaa, Tiihonen sanoi.

Tilaisuudessa ennen valojen sytyttämistä puhunut tuomiorovasti Heimo Rinne toivotti kaikille hyvää adventin juhlaa ja joulun odotusta.

– Toivon, että adventin kynttilät ja tämän Tuomiokirkon joulukuusen kirkkaat valot loistaisivat lähestyvän joulun valoa ja lämpöä kaikkiin tämän kaupungin koteihin ja jokaisen sen asukkaan sydämeen.

Tuomiokirkon joulukuusi tuotiin tänä vuonna Nousiaisista. 24 metriä korkean ja noin neljä tonnia painavan puun lahjoittivat Seija ja Maunu Tammenkoski.

Joulukuuseen sytytettiin yli kaksimetrisen Jättitontun johdolla yli 700 led-valoa. Kuusen valot palavat Nuutin päivään asti.

Perimätiedon mukaan Tuomiokirkon edessä on ollut joulukuusi valoineen 1900-luvun alusta asti.