Uutiset

Mielenilmaus toi kuolleet porsaat Helsingin keskustaan

Oikeutta Eläimille -yhdistys toi kuolleita porsaita iltapäivällä näytille Helsingin keskustaan. Sikojen puolesta järjestetty tilaisuus oli hiljainen ja pienimuotoinen.

Kolmen sepän patsaalle marssi haalareihin pukeutuneita nuoria, jotka kantoivat kuolleita porsaita mustiin hanskoihin verhotuissa käsissään.

- Porsaat ovat parikiloisia ja alle neliviikkoisia. Ne ovat yhdeltä sikalalta, josta ne oli kuoleman jälkeen heitetty pois, kertoi yhdistyksen tiedottaja Anne Nieminen.

Porsaat olivat hänen mukaansa kuolleet jostain syystä itsekseen.

Yhdistys sopi Niemisen mukaan ennen mielenosoitusta Helsingin kaupungineläinlääkärin kanssa, että porsaat luovutetaan hänelle mielenilmauksen jälkeen.

Nieminen vakuutti, ettei järjestö ole kieltämässä lihantuotantoa. Tarkoitus on herättää ihmiset ajattelemaan, onko tämä tapa, jolla haluamme eläimiä kohdella.

Patsaalta porsaat kuljetettiin poliisiautolla Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan, joka huolehtii niiden hävityksestä.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK luonnehti tempausta loukkaavaksi sianlihan tuottajia ja kuluttajia kohtaan.