Uutiset

Äidin epäillään surmanneen pienet tyttönsä Kouvolassa

Katunäkymää Kouvolasta tiistaina 22. marraskuuta. Kaupunkia on järkyttänyt tieto kahden pienen lapsen surmasta.
Katunäkymää Kouvolasta tiistaina 22. marraskuuta. Kaupunkia on järkyttänyt tieto kahden pienen lapsen surmasta.

Poliisi epäilee kolmekymppisen äidin surmanneen kaksi pientä tytärtään Kouvolassa. Toinen surmatuista tytöistä oli kolmevuotias ja toinen viisi kuukautta vanha. Kymenlaakson poliisi sai kotihälytyksen perheen kotiin myöhään maanantai-iltana hieman ennen puoltayötä. Poliisipartiot löysivät tytöt kuolleina perheen makuuhuoneesta.

Tarkkaa kuolinaikaa ei tiedetä. Lasten epäillään kuolleen sunnuntain ja maanantai-illan välisenä aikana. Alustavan selvityksen perusteella kuolinsyy oli tukehtuminen.

Lasten äiti oli asunnossa. Hän ei tehnyt poliiseille vastarintaa.

Rikoskomisario Jani Hämäläisen mukaan mikään ei toistaiseksi viittaa siihen, että asunnossa olisi ollut epäiltyjen surmien aikaan muita kuin äiti ja lapset.

Lasten isällä ei epäillä olevan osuutta tapahtumiin.

– Teon syistä ei ole vielä varmaa tietoa, kertoo Hämäläinen.

Poliisi ei paljasta tarkkaa tapahtumapaikkaa, koska lähiasukkaita aiotaan kuulla paremmin lähipäivinä. Asunto sijaitsee Kouvolan keskustassa.

Tapausta tutkitaan kahtena lapsensurmana.

Lapsensurmalla tarkoitetaan tekoa, jossa äiti surmaa lapsensa synnytyksestä johtuvan uupumuksen tai ahdistuksen takia. Siitä voidaan tuomita vähintään neljä kuukautta ja korkeintaan neljä vuotta vankeutta.

– Perhesuhteisiin tai epäillyn terveydentilaan en ota kantaa. Toistaiseksi käytössä on tälläinen rikosnimike. Se voi vaihtuakin, sanoo Hämäläinen.

TS-STT