Uutiset

Ravintolapäivä sujui mallikkaasti

Viime lauantain ravintolapäivä sujui poliisin näkökulmasta mallikkaasti. Poliisi valvoi Ravintolapäivän yhteydessä luvatonta alkoholin anniskelua ja myyntiä. Poliisin mukaan valtaosa tilapäisistä ravintoloista noudatti alkoholilakia.

− Ravintolapäivän yhteydessä ei poliisin tietoon tullut tai valvonnassa ilmennyt juurikaan pelättyjä lieveilmiöitä eli alkoholin laitonta anniskelua ja myyntiä tai niistä johtuvia järjestyshäiriöitä. Muutamia yksittäistapauksia lukuun ottamatta poliisilla ei ollut syytä puuttua päivän viettoon, poliisijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi tiedotti valvonnasta etukäteen yhdessä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran kanssa. Monella paikkakunnalla poliisi otti yhteyttä jo ennakkoon sellaisiin ravintolanpitäjiin, jotka olivat sosiaalisessa mediassa ilmoittaneet myyvänsä ruokatarjoilun ohella alkoholia.

Poliisi antoi päivän aikana muutamia huomautuksia alkoholilainlainsäädännön rikkomisesta. Lisäksi poliisi teki joitakin lastensuojeluilmoituksia.

Ravintolapäivä on laajentunut kattamaan lähes kaikki suurehkot kaupungit ja sen vietto on levinnyt lähes kaikkien poliisilaitosten alueelle. Valtaosa Ravintolapäivän Pop up -ravintoloista toimi kuitenkin Helsingissä.

– Alkoholin luvaton anniskelu ja myynti ovat laitonta toimintaa, jonka valvonta on poliisin lakisääteinen velvollisuus. Siksi halusimme jo ennen tapahtumaa muistuttaa tästä. Tapahtuma sujuikin varsin mukavasti, ja toivomme tietysti, että myös jatkossa tapahtuma pystyttäisiin järjestämään samanlaisessa hengessä, Seppo Kolehmainen sanoo.

TS