Uutiset

Vanhasta Centrumista jäi jäljelle vain betonirunko

Centrumin remontti kesti vuoden. Päävuokralainen, muotitavaratalo Halonen avaa vasta maaliskuussa.
Centrumin remontti kesti vuoden. Päävuokralainen, muotitavaratalo Halonen avaa vasta maaliskuussa.

Aikanaan Suomen toiseksi suurimman tavaratalon maineella ratsastanut Centrum avasi keskiviikkoaamuna jälleen ovensa. Vuoden kestäneessä remontissa vain betonirunko jäi jäljelle. Katso video

– Rakennus on uudistettu perusteellisesti. Se oli runkoa lukuun ottamatta huonossa kunnossa, kertoo omistajan, pääomasijoitusyhtiö CapManin sijoitusjohtaja Juhani Erke.

Vanha Centrum valmistui 1967 ja toimi myös EKA-markettina ja liikekeskuksena, jossa sijaitsi ruutukaava-alueen monipuolisin Alko. CapMan hankki kiinteistön 2008 ja käytti saneeraukseen peräti 10 miljoonaa euroa.

– Pohdimme rakennuksen korottamistakin, mutta se olisi vaatinut rakenteellisia muutoksia ja kaavakäsittelyn, Erke toteaa.

Centrumissa on kahdeksan vuokralaista - vaateliikkeet Halonen ja Dressmann, kuntokeskus Elixia, kahvila Lilin ja naapuritalosta siirtynyt Posti sekä remontin ajan toimintaansa jatkaneet yökerhot Forte, Vegas ja Marilyn. Niistä Vegas sai hieman lisää tilaa, kun Alkon sosiaalitilat vapautuivat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Centrum on Turun kolmas Elixia. Me jatkamme myös jokirannassa ja Länsikeskuksessa, kertoo keskusjohtaja Marina Seligson.

Kaikki kahdeksan ovat mukana pitkillä vuokrasopimuksilla, joiden kestoa ei kuitenkaan julkisteta.

– Kiinteistö on täyteen vuokrattu, mikä kertoo Turun keskustan vetovoimasta ostospaikkana. Kun aloitimme remontin, meillä oli sopimukset ravintoloiden ja Elixian kanssa, Erke kertoo.

Tiloista suurimman osan vuokrannut Halonen tosin avaa vasta maaliskuussa, jolloin sen tilat katutasossa ja toisessa kerroksessa valmistuvat. Halonen muuttaa Centrumiin Hansakorttelista.

Capman on suomalainen, Helsingin pörssissä listattu yhtiö, joka sijoittaa kohteisiin Suomessa, Pohjoismaissa ja Venäjällä. Se omistaa RE II -rahastonsa kautta Turussa myös kaksi muuta kiinteistöä, kauppakeskus Skanssin ja Stockmannin talon.

– Myymme aina kohteemme jossain vaiheessa, mutta Centrumin osalta emme ole tehneet päätöksiä aikataulusta. Perustimme rahaston viisi vuotta sitten, ja meillä on Turussa nyt kolme kohdetta. Jossain vaiheessa siirrymme varmaan täällä enemmän myyntisuuntaan, Erke arvioi.

TS