Uutiset

Huuhdeltava vessapaperirulla voi aiheuttaa suolitukoksen

Huuhdeltavaa vessapaperirullaa ei kannata antaa lemmikin leikkikaluksi. Kuvassa perinteinen vessapaperirulla, huuhdeltava Flush&Go-rulla on valkoinen.
Huuhdeltavaa vessapaperirullaa ei kannata antaa lemmikin leikkikaluksi. Kuvassa perinteinen vessapaperirulla, huuhdeltava Flush&Go-rulla on valkoinen.

Vessapaperivalmistaja Georgia-Pacific Nordicille on tullut kuluttajapalaute huuhdeltavan vessapaperirullan koiralle aiheuttamasta suolitukoksesta. Samanaikaisesti Facebookissa leviää viesti, jossa koiranomistajia varoitetaan kyseisen paperirullan vaaroista. Markkinointijohtaja Heidi Toivola Georgia-Pacific Nordicilta pitää tapausta valitettavana, mutta muistuttaa, ettei hylsy ole elintarvike eikä syötäväksi tarkoitettu. Toivola kehottaakin kuluttajia noudattamaan varovaisuutta lemmikkieläinten ja lasten kanssa.

– Veteen joutuessaan hylsy hajoaa. Täytyy muistaa, että olemme tutkineet hylsyn käyttäytymistä putkistossa, ei suolistossa, Toivola sanoo.

Monissa koiraoppaissa koiranomistajia kehotetaan aktivoimaan koiriaan vessapaperirullan sisään kätkettyjen herkkupalojen avulla. Koira saa herkut revittyään vessapaperirullan hylsyn kappaleiksi.

– Itselläni ei ole koiraa, mutta olen kuullut käytännöstä. Jatkossa kannattaa antaa koiralle talouspaperirulla, Toivola miettii.

Leikkeihinsä Flush&Go-vessapaperirullan saanut koiranpentu on huhujen mukaan hoidettavana eläinlääkärissä suolitukoksen takia. Tukosta yritetään hoitaa parafiinillä. Kyseinen koira on tiettävästi nesteytetty ja kipulääkitty, eikä se pysty syömään tai juomaan itse.

Toivola ei vielä osaa sanoa, tuleeko vessapaperipakettiin varoitus suolitukoksen mahdollisuudesta.

– Asia on vielä niin tuore, koska saimme kuluttajapalautteen vasta tänään. Asiaa selvitetään.

TS