Uutiset

Pop-up Turku hankkeelle jälleen palkintoja

Turun Nuorkauppakamarin Pop-up Turku -projekti palkittiin kahdella nuorkauppakamarien Eurooppa -palkinnolla.

Projekti palkittiin Best Local Community Empowerment Project -palkinolla sekä The Most Outstanding Local Project -palkinnolla lauantaina Tampereella nuorkauppakamarien Eurooppa-kokouksessa.

Eurooppa-kokouksessa jaettiin palkintoja erinomaisesta ja esimerkillisestä nuorkauppakamaritoiminnasta. Palkinnoista neljä tuli Suomeen, joista kaksi Pop-up Turku -projektille. Pop-up Turku palkittiin parhaana projektina sekä parhaista parhaimpana projektina eli palkituista eniten pisteitä saaneena.

Projektin kiiteltiin edustavan nuorkauppakamaritoiminnan ydintä tukemalla vahvasti paikallista elinkeinoelämää. Projektia on mahdollista jakaa ja kopioida muiden kamarien käyttöön ja toteuttaa myös muualla Euroopassa.

– Muutamat nuorkauppakamarit Euroopasta ovat pyytäneet lisätietoja hankkeen toteuttamiseksi. Upeaa, että projekti huomioidaan nyt kansainvälisillä palkinnoilla, iloitsee Joonas Suominen Pop-Up Turku -hankkeesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Sen lisäksi, että projektimme palkittiin, keräsi se myös suurta kiinnostusta muissa Euroopan nuorkauppakamareissa. Lähitulevaisuudessa luomamme konsepti tullaan näkemään ainakin Tšekeissä ja mahdollisesti myös naapurimaassamme Ruotsissa, sanoo Janne Puurunen palkintotilaisuuden jälkeen.

Eurooppa-kokous keräsi Tampereelle viime viikolla lähes 1800 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa.

Pop-up Turku -hanke on kerännyt palkintoja myös aikaisemmin. Keväällä hanke palkittiin Suomen senaatin rahapalkinnolla ja Suomen nuorkauppakamarien keskusliiton Vuoden projekti 2015 -palkinnolla.

Pop-up Turku -hanke syntyi tarpeesta elävöittää Turun keskustaa ja lisätä sen vetovoimaa. Hankkeen ideana on tarjota yrittäjille ja yhteisöille mahdollisuus kokeilla, millaista on toimia Turun keskustan liiketiloissa. Tiloja tarjotaan yrittäjille ilmaiseksi 1–7 päivän ajaksi, ja tilat sijaitsevat ydinkeskustassa.