Uutiset

Valmiit ruokakassit rantautuivat Suomeenkin

Kotiin kuljetettavat valmiit ruokakassit ovat syösseet ruoan nettikaupan huimaan kasvuun Ruotsissa. Suurkaupungeista kummunnut trendi on nyt leviämässä hyvää vauhtia ympäri maata ja Suomeenkin.

Bisnesideaan kuuluu ruokakassien toimittaminen kotiovelle.

Ruokakassien sisällön suunnittelee ravitsemusterapeutti, ja asiakkaan tehtävänä on vain kokata ateriat valmiiksi mukana tulevien reseptien avulla. Kassit sisältävät usein viiden aterian tarpeet neljälle henkilölle.

Myös Suomessa on käynnistetty viimeisen vuoden aikana useampia ruokapalveluja, joissa valmiiksi mietityt viikon ruokakassit resepteineen tuodaan kotiovelle. Matka Ruotsin tasolle on pitkä, mutta länsinaapurin menestystarinat valavat uskoa.

- Kyse on aika lailla ostostottumusten muuttamisesta, syksyllä palvelun aloittaneen Keittiökaverin Markus Haakana kertoo.

Kaupan liiton, Asiakkuusmarkkinointiliiton ja TSN Gallupin verkkokauppatilaston mukaan kotimaisen ja ulkomaisen kuluttajaverkkokaupan yhteenlaskettu määrä oli vuonna 2010 noin 9,4 miljardia euroa. Elintarvikkeiden osuus oli marginaalinen, noin 12 miljoonaa euroa.