Uutiset

Maahanmuuton lisäkulut Turun vuokrataloille julki

Selvityksen mukaan maahanmuuttajavaltaisten talojen korjauksiin kuluu vuosittain enemmän rahaa kuin kantaväestön taloissa. TS/Jori Liimatainen.
Selvityksen mukaan maahanmuuttajavaltaisten talojen korjauksiin kuluu vuosittain enemmän rahaa kuin kantaväestön taloissa. TS/Jori Liimatainen.

Maahanmuuton kustannuksia laskenut Turun kaupunki on luovuttanut julki nyt myös aiemmin puuttumaan jääneet tiedot asumiskuluista. Kaupungin vuokrataloyhtiön TVT Asunnot Oy:n mukaan valtaväestön asumisesta poikkeavia kustannuksia kertyi sille vuodessa noin 645 000 euroa. Asuntoa kohden eroa on vajaat 350 euroa.

Yllättäviä kuluja aiheutuu muun muassa satelliittiantennien telineistä ja kaapeloineista, joihin kului 2008–2009 yksin Lausteen ja Varissuon vuokrataloissa noin 93 000 euroa.

Muiksi kuluiksi yhtiö listaa muun muassa ylimääräisen siivouksen ja tuholaistorjunnan.

– Siitä voi tehdä rasistisia tulkintoja. Olen tosi harmissani, jos sitä käytetään väärin, apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä toteaa.

Kyttä sanoo, ettei selvitys ollut millään lailla salainen.

– Olen toimittanut sen esimerkiksi niille valtuutetuille, jotka sitä ovat pyytäneet. Kyse on valmistelun taustaselvityksestä, hän muistuttaa.

Selvitystä levittää jo netissä ainakin kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää (vp). Asumiskuluja koskeva selvitys on osa laajempaa maahanmuuton kustannuksia käsittelevää tutkimusta, jonka Turun kaupunki tilasi keväällä Turun ammattikorkeakoululta.

Kyseistä selvitystä ei kuitenkaan koskaan toimitettu ammattikorkeakoulun tutkijoille.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TURUN SANOMISTA

Luitko jo nämä?