Uutiset

Turun Sanomat tehdään pian kokonaan Artukaisissa

Turun Sanomien toimitus muuttaa Artukaisiin tällä viikolla. Päätoimittaja Kari Vainion mukaan uusissa tiloissa yhteistyö lehden, radion ja television välillä on entistä saumattomampaa.
Turun Sanomien toimitus muuttaa Artukaisiin tällä viikolla. Päätoimittaja Kari Vainion mukaan uusissa tiloissa yhteistyö lehden, radion ja television välillä on entistä saumattomampaa.

Varsinaissuomalaisessa historiassa kääntyy tällä viikolla uusi sivu. Turun Sanomien toimituksen Kauppiaskadun tiloissa vuonna 1930 alkanut tarina saa viimeisen pisteen. Elämä jatkuu Artukaisissa, jossa lehden painotalo on ollut jo pitkään. Painokone siirtyi Artukaisiin vuonna 1978.

Muuttoprosessi on ollut vauhdikas. Päätös toimituksen muutosta on ollut 2000-luvun aikana esillä useampaankin kertaan, päätökseksi se muuttui huhtikuussa 2010.

– Saman vuoden kesällä ensimmäiset piirrokset olivat jo valmiina. Siitä yhdeksän kuukautta, ja tilat olivat jo viittä vaille valmiit, kertoo TS-Yhtymän kiinteistöjohtaja Seppo Merimaa prosessin vauhdikkuudesta.

Matka keskustasta pitenee samalla huomattavasti. Merimaalla on kuitenkin asiasta huolestuneille hyviä uutisia. Turun Sanomat ei täysin katoa kiinteistöstä.

– Asiakaskonttori jää Kauppiaskadulle, johon pyritään luomaan toimituksen kaupunkitukikohta. Kuvaajat voivat tulla keikalta laittamaan kuvat verkkoon ja asiakkaat voivat tavata toimittajia, Merimaa sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suurin osa tiloista tullaan vuokraamaan ulkopuoliseen käyttöön. Merimaan mukaan neuvottelut tulevien vuokralaisten kanssa ovat jo hyvässä vauhdissa.

Kaikki saman katon alle

Toimittajia voi tulla tapaamaan luonnollisesti myös uusiin toimitiloihin. Kauppatorilta toimituksen eteen pääsee näppärästi bussilinjalla 32, myös linja 42 menee Artukaisiin.

Siellä koko ryhmä on nyt paitsi saman katon alla, myös samassa kerroksessa. Numeroiksi muutettuna se tietää 160 työpistettä. Tilaa on 2 500 neliön verran.

– Tieto kulkee jatkossa aivan eri tavalla, Merimaa näkee.

Tiedon sujuvaa kulkemista palvelee myös nykyaikainen työergonomia. Työntekijöitä odottavat muun muassa sähkösäätöiset työpisteet.

Päätoimittaja: Suuri mahdollisuus

Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio on muutosta innoissaan.

– Nyt lehti on keskitetysti samassa tilassa. Artukaisissa toimittajia odottavat uudet tilat, joissa yhteistyö lehden, radion ja television välillä on entistä saumattomampaa. Tämä on toimitukselle erittäin suuri mahdollisuus, Vainio uskoo.

Lehden muutto on järjestetty neljässä vaiheessa. Tällä on Seppo Merimaan mukaan pyritty varmistamaan, ettei tekeminen häiriinny missään vaiheessa.

– Se on tietenkin tavoitteena, että lehti on yhtä hyvä lukupaketti myös täysin Artukaisissa tehtynä, Vainio naurahtaa.

Jari Laurikko (vas.) ja Kalle Ipatti valmistelivat valokuvaajien muuttoa Kauppiaskadun tiloista sunnuntaina.
Jari Laurikko (vas.) ja Kalle Ipatti valmistelivat valokuvaajien muuttoa Kauppiaskadun tiloista sunnuntaina.

Luitko jo nämä?