Uutiset

Julkkiksilla iso rooli hyväntekeväisyysohjelmissa

Julkisuuden henkilöt tekevät hyväntekeväisyysohjelmien kulisseissa työtä isolla sydämellä, sillä ohjelmien järjestäjät vakuuttavat esiintyjien antavan työpanoksensa ilmaiseksi.

- En osaa edes ajatella, miten paljon se tulisi maksamaan, jos esiintyjät ottaisivat työpanoksestaan palkan. Esimerkiksi keväisin järjestämässämme Plan Jäägaalassa on lähes 300 esiintyjää, joista kaikki tekevät tätä isolla sydämellä ilmaiseksi, kertoo Plan Suomi Säätiön kampanjakoordinaattori Iida Maria Aalto.

Viimeisen vuoden aikana televisiosta on tullut yhdeksän erilaista hyväntekeväisyysohjelmaa, joilla on saatu kerättyä yli kaksi miljoonaa euroa ja 11 500 kuukausilahjoittajaa.

Plan on toimintansa alusta asti hakenut kummeja ja kerännyt lahjoituksia hyväntekeväisyysohjelmien avulla. Ensimmäisen kerran Plan Ilta Lapselle järjestettiin vuonna 1998. Viime vuonna kuvioihin tuli Plan Jäägaala, joka yhdistää artistien esiintymiseen taitoluistelijoiden koreografiat.

- Oli iso panos Kiira Korvelta ja Laura Lepistöltä, että he ovat Suomessa ja harjoittelevat pelkästään tätä esiintymistä varten, Aalto kiittelee.