Uutiset

Lakot voivat vaikeuttaa lentoliikennettä ensi kuussa

Lakot uhkaavat vaikeuttaa lentoliikennettä.
Lakot uhkaavat vaikeuttaa lentoliikennettä.

Lentoliikenteen sujuvuutta uhkaa ensi kuussa kaksi lakkoa. Lennonjohtajat aikovat aloittaa kahden tunnin pistelakot tiistaina. Lennonjohdon tekniikasta vastaavat työntekijät puolestaan suunnittelevat viiden päivän lakkoa reilun kahden viikon päästä.

Valtakunnansovittelija Esa Lonka on kutsunut lennonjohtajien työkiistan osapuolet neuvottelupöytään ylihuomiseksi. Lonkan johtama sovittelu alkaa iltakuudelta Helsingissä, mutta sen kestosta ei ole tietoa.

Suomen Lennonjohtajien yhdistys SLJY ja Palvelualojen työnantajat PALTA ovat erimielisiä lennonjohtajien tauotuksen järjestämisestä ja palkankorotuksista sekä työehtosopimuksen soveltamisalasta.

Suomen lentokenttiä ylläpitävä Finavia uskoo, että kaikki lennot voidaan lentää, vaikka lennonjohtajien pistelakot alkaisivat. Osa lennoista voi Finavian mukaan kuitenkin viivästyä.

Lennonjohdon tekniikasta vastaavien työntekijöiden lakon vaikutuksista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Lonkan mukaan työtaistelun sovittelua ei ole vielä käynnistetty, vaan asiaan palataan todennäköisesti ensi viikolla.

TS-STT