Uutiset

Liljoja istuttavan sissipuutarhurin motiivit yhä varjossa

Turun Sanomat uutisoi Ruskon Vahdolla sijaitsevan mökkiläisen pihaan mystisesti ilmaantuneista oransseista liljoista tiistaina 26. heinäkuuta. Juttu houkutteli heti seuraavana päivänä muitakin kertomaan pihoiltaan löytyneistä kukkaistutuksista.

Turun Sanomien saaman tiedon mukaan liljat voisivat olla osa puutarha-alan ammattilaisten ja yksityisten puutarha-aktivistien projektia, joka kuuluu Turun kulttuuripääkaupunkivuoden hankkeisiin. Nimettömänä pysyttelevän puutarhurin mukaan projektilla kunnioitetaan kulttuuripääkaupunkivuotta erilaisin yllätyksellisten kukkaistutusten kautta.

Puutarha-alan ammattilainen tunnustaa olevansa tietoinen vastaavista istutuksista. Hän toteaa, että Ruskon Vahdolle istutetut liljat ovat luultavasti osa heidän projektiaan.

– Tein muutaman puhelun ja sain tietää, että kyseiset oranssit liljat ovat todennäköisesti projektiin osallistuvan yksityisen puutarha-aktivistin istuttamia, hän toteaa.

Turku 2011-säätiön viestintäpäällikkö Saara Malila ei tunnista hanketta kulttuurivuoden tuotannoksi. Muutaman puhelun jälkeen Malila ei vieläkään voi varmaksi vahvistaa säätiön osuutta liljojen istutustoimintaan, mutta myöntää, että touhu kuulostaa kulttuurivuoteen sopivalta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tiedän, että alueen puutarhat tekevät kanssamme yhteistyötä, mutta kukkien sissihyökkäystyyppinen istutus ei kuulosta tutulta, Malila myöntää

Ohjesäännöissä on
viilaamisen varaaNimettömänä pysyttelevä puutarhuri sanoo, että Vahdon liljat on istutettu hieman projektin alkuperäisen idean vastaisesti. Suunnitelmissa oli, että kukkaistutuksia tuodaan Turussa yleisille paikoille, eikä suinkaan kotirauhan rajoja venyttäen yksityishenkilöiden pihoille.

– Uskon, että Vahdon tapauksissa yksityinen istuttaja on istuttanut tuttujensa tai naapureidensa pihaan kukat, vaikka alunperin tällaisesta ei ole ollut puhetta, projektia suunnitellut puutarhuri huomauttaa.

LUE LISÄÄ PERJANTAIN TURUN SANOMISTA